Home Društvo ​U Mostaru nestao i pronađen muškarac

​U Mostaru nestao i pronađen muškarac

SHARE

Pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar primili su poziv za pomoć od rodbine nestalog I.S. (1962.), oko 16 sati da se nestali javio porukom s obale rijeke Neretve i od tada mu se gubi svaki trag.

Obaviještena je policija i spašavatelji su krenuli u brzu potragu obalom Neretve od mjesta na kojem se smatra da se nestali javio.

Nisu pronađeni nikakvi tragovi do padanja mraka, te se potraga nastavila naknadno.

Oko 18:30 sati sati ipak nije završio u nabujaloj Neretvi, pronađen je živ i zdrav, javio se sam rodbini, te je sve završeno na najbolji način. Radi ovakvih opravdanih razloga i postoji pravilo da policija ne poduzima ništa u prvih 24 sata. jer postoji znatan broj tzv. “lažno izgubljenih” koji se pojave nakon nekog vremena.

GSSuBiH inače odgovara promptno na ovakve pozive jer je bilo indikativno da je nestali poslao zabrinjavajuću poruku rodbini s obale rijeke.

“Brzi odzivi spašavatelja često urode plodom i upravo imamo dosta spašenih života u prvih nekoliko sati nakon nestanka koji su ključni za preživljavanje nestalih, naročito kad se radi o starijim osobama, posebno djeci, a u ove zimske dane vanjske temperature ne idu na ruku nestalima i vrijeme preživljavanja se drastično smanjuje, tako da je od presudne važnosti hitna reakcija spašavatelja”, navodi se na stranici Gorske službe spašavanja.