Home Društvo VIDEO Snimka koja je postala hit: Pogledajte kako je Papa čestitao Božić...

VIDEO Snimka koja je postala hit: Pogledajte kako je Papa čestitao Božić gluhim osobama

SHARE

Podsjetivši potom na Isusove riječi: Molite, dakle, gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju, msgr. Teti je istaknuo da stoga valja moliti da pošalje „specijalizirane“ radnike u „žetvu“ gluhih osoba.

papa čestitao božić gluhim osobama papa čestitao božić znakovnim jezikom

Kratki video, samo nekoliko desetaka sekundâ, ali velikoga značenja. Papa Franjo je u njemu čestitao Božić na jeziku znakova za gluhe osobe, tražeći od njih da mole za njega. Video je objavljen na twitter računu msgr. Yoannisa Lahzija Gaida, iz osobnoga Papina tajništva, i odmah je postao viralan, vrlo popularan.

Na značenje te kratke Papine videoporuke, u razgovoru za Radio Vatikan osvrnuo se don Mario Teti iz Rimskoga vikarijata, zadužen za pastoral gluhih vjernika te istaknuo da taj kratki video znači da Evanđelje dolazi doista do svih ljudi, da nema zapreka. To je upravo ono čemu nas je Isus poučio: idite po svem svijetu i naviještajte Evanđelje na svim jezicima – kazao je. Takav je bio i moj poziv dijecezanskoga svećenika; osjetio sam poziv unutar svojega poziva, koji je došao upravo od gluhih osoba, ali kao da je došao od Boga koji me poslao da nastojim objasniti Evanđelje na njihovu jeziku.

Podsjetivši potom na Isusove riječi: Molite, dakle, gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju, msgr. Teti je istaknuo da stoga valja moliti da pošalje „specijalizirane“ radnike u „žetvu“ gluhih osoba. Jer, – kazao je – ima mnogo gluhih koji su spremni primiti poruku, ali malo je radnika. Stoga bi ovaj poziv pape Franje trebao biti upravljen ponajviše mladim svećenicima. Oni lako uče, jer učenje znakovnoga jezika zahtijeva i znatnu revnost, vrijeme i energiju – primijetio je na kraju msgr. Teti.

Radio Vatikan | Bitno.net