Home Gospodarstvo Banjaluka dobiva “Ćevap fest”: Velika porcija četiri, mala dvije KM

Banjaluka dobiva “Ćevap fest”: Velika porcija četiri, mala dvije KM

SHARE

Manifestacija posvećena promociji banjalučkog ćevapa “Ćevap fest” bit će prvi put održana 13. siječnja na “Krašovom” parkingu u Banjaluci.

U Gradskoj upravi su rekli da je cilj ove manifestacije da se promovira domaće, ali i da ona postane tradicionalna.

“U narednom periodu radit će se na tome da banjalučki ćevap bude brendiran”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će u sklopu ovog događaja biti priređen bogat kulturno-umjetnički program, program za djecu, nastupi stand-up komičara, a nakon toga muzički program.

“Na ‘Ćevap festu’ učestvovat će 10 do 12 ćevabdžinica, jer smo ograničeni prostorom. Uvijet koji smo dali svim ćevabdžijama i na šta su oni pristali je da cijena bude popularna. Odredili smo cijenu četiri KM za veliku porciju, a dvije KM za malu”, rekli su u Gradskoj upravi.

Ovaj događaj bit će u zatvorenom prostoru u kojem će biti osigurano  grijanje, a ćevapi će se peći napolju, gdje će biti postavljenje ćevabdžinice.

“Ispečeni ćevapi će se unositi u zatvoreni prostor u sklopu ove manifestacije, gdje će se prodavati, a unutra će biti postavljeni stolovi i stolice. Dozvoljena će biti isključivo prodaja banjalučkog ćevapa”, rekli su u Gradskoj upravi, navodeći da ćevabdžije skoro sve dobivaju besplatno.

Naglasili su da je zvanični promotor banjalučkog ćevapa i lice koje se nalazi na logu ove manifestacije, meteorolog Nebojša Kuštrinović.