Home Društvo Počeo padati snijeg: Na autocestama zabilježeno više prometnih nesreća, promet usporen

Počeo padati snijeg: Na autocestama zabilježeno više prometnih nesreća, promet usporen

SHARE

Kako je bilo i najavljivano, tijekom četvrtka vrijeme se promijenilo – kiša se u nekim dijelovima Hrvatske pretvorila u snijeg. Snježni pokrivač uhvatio se na cestama u okolici Rijeke te usporava promet na autocesti Rijeka – Zagreb.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, objavio je HAK.

Što se tiče najavljivanog zahlađenja, maksimalna dnevna temperatura zraka na kopnu kreće se danas od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva. Poslijepodne i osobito navečer očekuje se osjetno zahlađenje.

Zbog više prometnih nezgoda na autocesti A1 između čvorova Pirovac i Benkovac vozi se usporeno, suženim kolnikom, a zbog prometne nezgode na autocesti A1 između čvora Skradin i odmorišta Nadin u smjeru Zagreba vozi se usporeno uz ograničenje brzine 40 km/h.