Home Društvo Wellness UIO BiH: Sjećate li se polugole uposlenice UIO BIH i kolege...

Wellness UIO BiH: Sjećate li se polugole uposlenice UIO BIH i kolege koji je masira: Evo kako su na kraju ‘kažnjeni’…

SHARE

Afera “masaža”

 Troje radnika vraćeni su na posao ali su zbog masiranja na radnom mjestu degradirani a drugostepena komisija uzput im je i smanjila plate. Polugola službenica sa fotografije i maser – u skladištu će raditi naredne dvije godine. Onaj koji je fotografisao masiranje – godinu dana.

U centralnom skladištu Uprave za indirektno oporezivanje, kao što vidite, zabranjen je ulazak za nezaposlene. Odnedavno, na ovom mjestu zaposleni su svi akteri “Afere masiranje”. Službenik koji je masirao trenutno je na radnom mjestu.

Maser nije htio pred kameru a snimanje pridošlice nije dozvolio ni šef skladišta. Rečeno nam je da su dvoje od troje kažnjenih na godišnjem odmoru. Zbog sporne fotografije koja je na internetu osvanula u martu prošle godine cipele i kežual varijantu oblačenja zamjenili kombinezonima.

“Radilo se prije toga o određenim kancelarijskim poslovima. Dakle, to su bili poslovi sa srednjom stručnom spremom kancelarijskog tipa. U ovom trenutku se radi o poslovima slaganja robe”, navodi Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Fotografije polugole službenice koju masira kolega tokom radnog vremena i to u Centralnoj kanceraliji u Banjaluci objavljene su u martu ove godine. Odmah nakon toga uslijedila je istraga Uprave za indirektno oporezivanje a ubrzo i suspenzija za sve učesnike.