Home Društvo FOTO: Ako Zagreb ima najbolji Advent u Europi, Međugorje ima najljepše žive...

FOTO: Ako Zagreb ima najbolji Advent u Europi, Međugorje ima najljepše žive jaslice na svijetu

SHARE

Za prave kršćanske vjernike Božić ne može biti bez jaslica jer su one jedini i pravi simbol Božića i božićnog vremena. Mnoge su postavljene u domovima vjernika u blizinu božićnog bora kako bi podsjećale da je Božić dan kad slavimo rođenje ‘Malog Kralja’.

Advent je iza nas a onaj u Zagrebu je treći put za redom ponio titulu najboljeg u Europi što je svakako lijepa spoznaja, međutim ono što su ovu godinu za Božić napravili štićenici zajednice Cenacolo u suradnji sa mladima iz međugorske župe može ponijeti titulu ‘najljepše na svijetu’, piše ABCportal.info.

Danas su nakon popodnevne svete mise (u 3 sata) ponovno vjernicima među kojima su bili brojni hodočasnici iz svijeta uprizorili igrokaz kojim su prikazali rođenje malog Isusa. Uz puno truda oko izrade jaslica kao i zvučne i svjetlosne efekte te lijepu priču igrokaza štićenici su prikazali žive jaslice na kojima bi im mogli pozavidjeti mnogi na svijetu kojima su izazvali ushićenje mnogobrojnih vjernika koji su uživali u prizorima ovogodišnjih međugorskih živih jaslica.

Jaslice će ponovno biti uprizorene na Silversterovo i na blagdan Sveta tri kralja

FOTO: Ivan RAMIĆ