Home Zanimljivosti Evo opravdanja da ne pazite na liniju… Istraživanje dokazalo – žene s...

Evo opravdanja da ne pazite na liniju… Istraživanje dokazalo – žene s velikim stražnjicama su pametnije i zdravije

SHARE

Istraživanja su pokazala da su žene s velikim stražnjicama zdravije i pametnije. Da, neko se pozabavio i tim važnim istraživanjem.

Žene koje se mogu pohvaliti pozamašnom pozadinom, poput Kim Kardashian, u manjoj su opasnosti da će doživjeti srčani udar i moždani udar te da će bolovati od dijabetesa.

Istraživanje je provedeno na Oxfordu, a pokazalo je i da su žene s većom guzom inteligentnije, što je prilično utješno nakon što je sva ona hrana za Božić otišla direktno u bedra i guze.

Studija je proučavala zdravstvene podatke čak 16.000 žena te je utvrđeno da su ove  žene otpornije na kronične bolesti te da su inteligentnije od onih s malim guzama. Niže razine holesterola i glukoze u krvi, više razine Omega 3 masnih kiselina – to su sve prednosti vaše velike guze. Ne samo to, već žene s većim guzama imaju više razine hormona dinopektina koji djeluje antidijabetički i antiupalno.

“Spoznaja da je distribucija masti u tijelu važna za zdravlje poznata je neko vrijeme. Međutim, tek je nedavno utvrđeno da masnoća u bedrima i veći promjer bokova poboljšavaju zdravlje, da masnoća u donjem dijelu tijelu čuva naše zdravlje”, rekao je autor studije Konstantinos Manolopoulous, prenosi Unilad.

Više razine Omega 3 masnih kiselina pomažu rad mozga te smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.