Home Vijesti VREMENSKA PROGNOZA U novu godinu ulazimo s gotovo proljetnim temperaturama, ali...

VREMENSKA PROGNOZA U novu godinu ulazimo s gotovo proljetnim temperaturama, ali s mora stiže promjena

SHARE

Sljedećih dana čeka nas pogoršanje vremena. U Genovskom zaljevu formirat će se nova ciklona, čije premještanje preko naših krajeva očekujemo u ponedjeljak.


U takvim okolnostima na sjevernom Jadranu i u gorju od jutra oblačno s kišom, a u središnjim krajevima oblačno, dok će na istoku i jugu još uvijek biti sunčanih razdoblja. Uz slabu do umjerenu, na moru i jaku južinu temperatura viša nego u nedjelju.

Od sredine dana kiše će biti i u središnjim krajevima, južni vjetar će okrenuti na sjeverni, a temperatura i dalje iznad prosjeka.

na istoku zemlje do kraja dana uz povremenu kišu, i ovdje će zapuhati sjeverozapadnjak, a temperatura desetak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju kiša, poslijepodne može biti i obilnija, u gorju će krajem dana postupno prelaziti u snijeg. Poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura i ovdje iznad prosjeka.

I u Dalmaciji uz više oblaka i povremenu kišu, navečer i obilniju. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura od 10 do 14 stupnjeva.

Još utorak ujutro na kopnu s oborinama, zatim poslijepodne razvedravanje. U srijedu djelomice sunčano, a u noći na četvrtak ponovno može pasti malo kiše. Idućih dana malo hladnije.

na moru još utorak ujutro povremena kiša, poslijepodne razvedravanje, a nove kiše bit će u noći na četvrtak. U idućim danima izmjenjivat će se bura i jugo.