Home Crna kronika CRNI POČETAK GODINE – VATROGASCI OPISALI TRAGEDIJU U KOJOJ JE DVOJE KUPAČA...

CRNI POČETAK GODINE – VATROGASCI OPISALI TRAGEDIJU U KOJOJ JE DVOJE KUPAČA IZGUBILO ŽIVOT: ‘Situacija je bila kaotična, vidio sam čovjeka kako pluta…’

SHARE

Situacija koju su vatrogasci zatekli kad su izašli na teren kako bi spasili novogodišnje kupače u Rijeci bila je kaotična, a jugo im je itekako otežavalo posao.

“Bila je to kaotična situacija, jedna tradicija se pretvorila u tragediju”, riječi su kojima je voditelj smjene javne vatrogasne postaje Vežica Dino Škamo opisao nesreću na novogodišnjem kupanju u Rijeci u kojoj su poginule dvije osobe.

“Dobili smo dojavu da se dvije osobe utapaju, međutim kada sam stigao zatekao sam hrpu ljudi na plaži i u vodi, a vidio sam i čovjeka kako pluta u moru. Obukao sam ronilačko odijelo i skočio, a pridružili su mi se moji kolege vatrogasci, ali spašavanje je bilo vrlo teško jer nas je jugo bacalo na sve strane. Jugo je pokazalo svu svoju ćud, bilo je teško jer se nismo imali za što uhvatiti”, kazao je Škamo za Novi list.

Na teren su izašla tri vatrogasna vozila s 11 vatrogasaca od kojih je dvoje ozlijeđeno tijekom spašavanja unesrećenih.

Podsjetimo, u Rijeci su u ponedjeljak smrtno stradale dvije osobe koje su s još njih 13, unatoč upozorenju na jako jugo, krenule na tradicionalno novogodišnje kupanje.

Smrt jedne osobe odmah je potvrđena, međutim za dvoje su se još borili i djelatnici Hitne pomoći. Na žalost jednog kupača nisu uspjeli spasiti. Drugi je izvan životne opasnosti.