Home Zanimljivosti Ovo su najčešće novogodišnje odluke koje svake godine iznova donesemo

Ovo su najčešće novogodišnje odluke koje svake godine iznova donesemo

SHARE

Period je kada milijuni duša diljem svijeta odlučuju iz temelja promijeniti svoj život jer je ipak na vratima prvi dan u sasvim novoj godini. Sve ćemo preko noći drugačije, ozbiljnije, nema više labavo! I, naravno, tako svake godine, dok si ne priznamo kako su zapravo te naše novogodišnje odluke apsolutni i potpuni fail.

A ovo su najpopularnije koje uvijek nadrapaju.

”Od sutra sam na dijeti”

Blagdanski stol nikad puniji, tone francuske, purice s mlincima, salate od hobotnice, pečeni odojak… I nakon svega toga još kolači, vanili kiflice, čupavci, zvjezdice s cimetom… Normalno, nakon završetka godine krećemo na dijetu! Samo zdravo, samo jako i samo zeleno! Prvi dan još nekako i prolazi jer vas šora mamurluk od dočeka, ali već samo ni nakon tjedan dana, evo Sveta tri kralja, opet natrpan stol, opet tona hrane… Ova odluka najčešće prva pada na obroncima slabe volje i karaktera, piše 100posto.hr.

”Krećem u teretanu barem dva puta tjedno”

I zaista, teretane nikad nisu bile punije nego nakon blagdana i mjesec dana prije odlaska na more. Svi se znoje, dižu utege, trče na traci. Siječanj je prošao super! Došla veljača, pao snijeg, stvarno je jako zima vani i tko će sad po toj ledari van… Idući tjedan, sto posto! I tako prođe još jedan tjedan, bilo je stvarno puno posla u uredu… Eto lipnja, bliži se vrijeme odlaska na more i pokazivanja na plaži. Vraćate se u teretanu, znojite kao blesavi, baš kao u siječnju… Povratak s mora, ha, pa nema baš više pretjerane potrebe za vježbanjem, a ionako vrijeme leti, uskoro će Božić, puno ćemo jesti…

”Od sutra stvarno pazim koliko trošim”

Napravili ste čitav financijski plan, unaprijed izračunali koliko treba odvojiti za plaćanje računa i režija, koliko za osnovne higijenske potrepštine, za hranu, ma sve ste uzeli u obzir i došli do idealne računice kojom ćete uštedjeti lovu. I onda krepa bojler. Pa nastane poplava jer je crkla perilica rublja. I tako, uvijek neki problem koji će bez treptaja oka izbiti novce s vašeg računa. A da ne počnemo o onim savršenim hlačama koje vam zaista trebaju, odličnim cipelama na sniženju i fenomenalnoj jakni!

”Od sutra ne pušim”

Jedna od najvećih lažnih novogodišnjih odluka, pada već drugi ili treći dan siječnja. Ali ok, stvarno ste čvrsto odlučili da više nećete bacati novce (hint, odluka iznad) i odlučujete jednom zauvijek prekinuti s ovom smrdljivom i smrtonosnom navikom. Prošla su dva sata od odluke, ispijate kavu, glodate tanjurić, otvarate frižider, jedete sve pred sobom. Vrijeme ručka, lijevo oko vam već titra, grč u želucu stvara još veću nervozu. Predvečer, ekipa vas zove na pivo u kvartu. Naručujete, uzimate guc i pucate kao kokica, mahnito uzimajući frendovu kutiju cigareta i histerično palite jednu za drugom….