Home Šport Plinarima dolazi sjajni David Mandić

Plinarima dolazi sjajni David Mandić

SHARE

Rukometaši PPD Zagreba počet će pripreme za novu sezonu 12. siječnja. Zbog obaveza s reprezentacijom Hrvatske na Europskom prvenstvu neće biti trenera Zlatka Saračevića pa će ostatak momčadi krenuti pod vodstvom pomoćnog trenera Andrije Nikolića.

Dobra je vijest povratak Domagoja Pavlovića koji će krenuti maksimalno s prvim danom priprema za drugi dio sezone. Što se tiče igračkog kadra, klub je odlučio da slovenski vratar Matevž Skok i srpsko lijevo krilo Dobrivoje Marković imaju slobodne ruke za traženje novog kluba. Jasno, ako ga ne nađu, ostat će do kraja sezone na raspolaganju Zlatku Saračeviću.

Pripremaju se i neka nova pojačanja. Izgledno je da će u drugom dijelu sezone u klub doći David Mandić, sjajno lijevo krilo koje trenutno igra za Izviđač iz Ljubuškog gdje mu je trener Silvio Ivandija. – Riječ je o strašnom potencijalu. Dečko ima 20 godina i sigurno je da će u PPD Zagrebu biti dugoročno rješenje na toj poziciji – istaknuo je Ivandija.

Na mjestu lijevog krila “plinari” imaju još jednog mladog igrača, 22-godišnjeg Valentina Ravnića koji dobiva sve više prilika kod Zlatka Saračevića. U pogon se uskoro vraća Slovenac David Miklavčič, a ako Skok nađe drugi klub, onda će na njegovu mjestu, na poziciji vratara, priliku dobiti Arijan Jović.

U tom slučaju zagrebaši će imati dva mlada vratara do kraja sezone – 21-godišnje Jovića i Kastelica. Još je pitanje koliko će zagrebaša biti angažirano u reprezentaciji na Europskom prvenstvu. Izgledno je da među 16 budu Igor Vori i Zlatko Horvat, dok će kružni napadač Tin Kontrec vjerojatno otpasti.