Home Politika Vijeće ministara BiH usvojilo Strategiju ruralnog razvoja

Vijeće ministara BiH usvojilo Strategiju ruralnog razvoja

SHARE
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici u Sarajevu Strategiju ruralnog razvoja za razdoblje od 2018. do 2021. godine koja daje šasu da BiH dobije značajna sredstva iz fondova Europske unije, potvrdio je danas na konferenciji za novinare predsjedatelj Vijeća Denis Zvizdić.

Na usvajanje ovog dokumenta čekalo se zbog nedostavljanja mišljenja o Strategiji iz Republike Srpske. Strategija podrazumijeva siguran pristup fondovima Europske unije i dobivanje, za početak, 30 milijuna eura bespovratnih sredstava koji će biti iskorišteni isključivo za ruralni razvoj.

Zvizdić je kazao da će se domaćim poljoprivrednim proizvođačima otvoriti mogućnost da u narednim godinama dobiju milijunska sredstava.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović usvajanje ovog dokumenta nazvao je najvažnijom odlukom koju je Vijeće ministara donijelo u posljednjih godinu dana, a najvažniji je to dokument za poljoprivredu u posljednjih deset godina.

Najavio je da će on pomoći planiranju i programiranju poljoprivrede u svim dijelovima zemlja te je zahvalio svima koji su omogućili usvajanje ovog dokumenta.