Home Auto Ostat ćete zapanjeni kada saznate kako vam ključevi od automobila mogu spasiti...

Ostat ćete zapanjeni kada saznate kako vam ključevi od automobila mogu spasiti glavu!

SHARE

Svi znamo za šta služe ključevi za automobile… Ali postoji još načina da se upotrebe, pogledajte!

Napadi na nevine ljude se događaju svakodnevno, a ljudi nemaju bilo kakvo znanje o tome kako se odbraniti na pravi način. Ali samo koristeći zdrav razum i ključeve od auta može se spriječiti provala, napad ili silovatelj! Ali kako?

Pročitajte i podelite!

Brian Silva je nedavno objavio nevjerojatnu taktiku odbrane na svom Facebook-u, u nadi da će pomoći milionima ljudi: MOLIM VAS “PROČITAJTE I PODIJELITE”!!! Stavite ključeve od auta pored vašeg kreveta kada krenete na spavanje. Recite vašem partneru, djeci, svojim susjedima, roditeljima, svom doktoru… svima koje sretnete. Stavite ključeve pored kreveta tokom noći. Ako čujete buku ispred vaše kuće ili nekoga tko pokušava ući u vašu kuću, samo pritisnite dugme za paniku za vaš automobil. Alarm će se aktivirati i neće prestati dok ga vi ne isključite ili dok se akumulator ne isprazni.

ČUVARI SUSJEDSTVA

Čuvari komšiluka

“Ovaj savjet je došao od koordinatora Čuvara susjedstva. Sljedeći put kada dođete kući i krenete da ostavite ključeve, pomislite na ovo: Ovo je sigurnosni alarmni sistem koji vjerojatno već imamo i ne zahtjeva instalaciju. Isprobajte ga. Ugasit će se od skoro svuda iz vaše kuće, a nastavit će trubiti dok vam se baterija ne isprazni ili dok ne pritisnete dugme za reset. Radi i ako se parkirate na vašem prilazu ili u garaži.”

MOŽE VAM SPASITI ŽIVOT

Može vam spasiti život
“Ako vam se alarm na automobilu isključi dok vam netko pokušava provaliti u kuću, šanse su da provalnik/silovatelj ostane vrlo male. Poslije nekoliko sekundi, svi susjedi će pogledati kroz prozor da vide tko je tamo i gledat će dok se ne uvjere da je provalnik odustao. I zapamtite nositi ključeve dok prilazite vašem autu na parkingu. Alarm može raditi tamo na isti način. Ovo je zaista nešto što treba podijeliti sa svima. Možda će pomoći da se spase nečiji život ili seksualno zlostavljanje. P.S. Šaljem ovo svima koje poznajem jer mislim da je fantastično. Također bi moglo biti korisno za neka izvanredna stanja, kao na primjer srčani udar, a u trenutku ne možete doći do telefona. Moja mama je predložila mom tati da nosi svoje ključeve od auta u slučaju da padne vanka, a ona to ne čuje. Može aktivirati alarm i ona će znati da postoji neki problem. Ovo može spasiti život!” Slažemo se Briane, svi bi trebali da počnu ovo raditi zbog svoje sigurnosti!