Home Društvo 5 navika koje biste trebali razviti u 2018. godini

5 navika koje biste trebali razviti u 2018. godini

SHARE

Male navike koje će vam uljepšati svakodnevnicu. 

Naše navike nam pomažu da neovisno o našem raspoloženju preuzmemo kontrolu nad svakom situacijom. Svakodnevnim ulaganjem u razvijanje dnevne rutine učimo kako maksimalno iskoristiti dano vrijeme za ispunjenje ciljeva, buđenje motivacije i kreiranje savršenog balansa između privatnih i poslovnih obveza. Od jutra do večeri događa se cijeli niz situacija kroz koje možemo razviti sitne rituale koji će nam pomoći da se osjećamo sretno i zadovoljno iz dana u dan. A ovo su neki od njih.

#POSPREMITE SVOJ KREVET UJUTRO
Iako se ova navika uopće ne čini kao zabavna, zapravo je sjajan psihološki trik koji vam pomaže da vaš organizam ranije shvati da je vrijeme za buđenje i obavljanje svih zadataka koji se nalaze na vašoj to do listi, vi ćete se ustajati nešto ranije da krevet stignete složiti, a kad dođete doma, čeka vas jedna obveza manje.

#POSTANITE AKTIVNIJI
Šetnja gradom, joga, fitnes, ples, šetnje ili trampolin vikendom – opcija je bezbroj, a vi trebate birati ritam i stil tjelovježbe koji vam najbolje odgovara. Ovo je godina u kojoj trebate razviti naviku zdravijeg načina života i uživati u njegovim prednostima. Osjećati ćete se energičnije i pozitivnije kroz tjedan.

#UVIJEK PRONAĐITE VRIJEME ZA STVARI KOJE VOLITE
Naši hobiji pomažu nam da razvijamo kreativnost, naše motoričke vještine, učimo, budimo produktivnost i osjećamo se motiviranijima. Zbog toga se, bez obzira kako iskrenu i predanu vezu imate s vašim poslom trebate truditi da uvijek pronađete vrijeme kroz tjedan koje ćete posvetiti stvarima koje vas pune pozitivnom energijom.

#ZAUZMITE SE ZA SEBE
Preuzmite odgovornost za svoje postupke i čvrsto stojte iza svake svoje odluke. Nemojte se bojati reći ne i prekinuti odnose koji su toksični. Zauzmite se za sebe u svakoj situaciji i budite samopouzdani.

#PRONAĐITE MALENE CILJEVE ZA KOJE SE VRIJEDI BORITI
Kada pronađete cilj do kojeg vam je stalo, svaki korak koji vodi k njegovom ostvarenju učinit će vas sretnim i zadovoljnim. Vaši ciljevi mogu se ticati privatnih i poslovnih želja, no, trebaju biti u skladu s vašim vjerovanjima i korisni.