Home Šport David Mandić: Najdraže bi mi bilo osvojiti titulu sa Izviđačem pa onda...

David Mandić: Najdraže bi mi bilo osvojiti titulu sa Izviđačem pa onda ići u Zagreb

SHARE

Još jedan igrač iz sjajne plejade mladih rukometaša Izviđača napušta klub na ljeto, lijevo krilo David Mandić odlazi u Zagreb.

Par dana prije Nove godine, Mandić je potpisao višegodišnji ugovor sa Zagrebom koji počinje teći od sljedećeg ljeta, odnosno po okončanju tekuće sezone.

Tamo će se pridružiti Ljubušacima Josipu Erešu i Mateju Hrstiću koji su u ovaj klub prešli unazad godinu i pol dana.

– Osim njih poznajem i igrače iz reprezentacije jer sam već bio na okupljanjima i tamo mi ništa neće biti novo, kaže Mandić koji se osjeća spremnim za novi izazov.

Siguran sam da mogu već konkurirati. Vrijeme je da idem na viši nivo. Znaju me iz mlađih selekcija A reprezentacije, mogu igrati obranu i napad pa me tu vide kao pojačanje.

Kad je prošlog ljeta u klub otišao Matej Hrstić, Zagreb je računao i na Mandića u paketu.

Trebao sam još prošle godine ići u Zagreb, ali sam htio ostati još jednu godinu, da još radim na sebi i stasam, pojašnjava Mandić, koji je u posljednjih pola godine potpuno preuzeo ulogu lidera momčadi Izviđača kao kapetan, ali i sjajnim učincima na terenu.

Zagreb je ovih dana pokušao Mandića povući u klub već ove zime, a to pitanje je i dalje otvoreno….

– Izviđač to nije prihvatio. Da sam prešao u Zagreb, mislim da bih sad bio na pripremama i konkurirao za reprezentaciju, smatra Mandić koji je na širem popisu Line Červara za predstojeće Europsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Ovako je ipak ostao doma i očekuje start priprema Izviđača 10. siječnja.

 – To je veća stepenica, viši nivo, Liga prvaka, drago mi je zbog iskoraka. Ali još nije sigurno hoću li ići odmah sad. Izviđač želi da osvojimo titulu pa da onda idem. Na ljeto mi ističe ugovor i tad svakako idem.

A što bi ti kao igrač najviše volio?

– Najdraže bi mi bilo da kao kapetan ekipe osvojim titulu prvaka sa Izviđačem, pa da onda idem za Zagreb. Nemam ništa protiv ni da ostanem ovih pola godine, iako sam već trebao biti u Zagrebu. Jedino mi smeta što se još ništa ne zna. Ali ne mogu se puno koncentrirati na to, očekujem informaciju pa da djelujem po tome“, zaključio je David Mandić.

Pripreme nastavljaju 10. siječnja
Ljubušaci će u pripreme za drugi dio sezone u domaćim natjecanjima krenuti 10. siječnja, prvu će pripremnu utakmicu će igrati sa Zagrebom 17. siječnja, potom drugu u Karlovcu protiv domaćeg sastava, a onda pripreme nastaviti u Mađarskoj.

Izviđaču mrvice od tri dragulja
David Mandić (1997.), Matej Hrstić (1996.) i Josip Šarac (1998.) su tri posebno nadarena igrača koji su, između ostalih, napustili ili najavili odlazak iz Izviđača. Hrstić je od prošlog ljeta u Zagrebu, Mandić najkasnije do sljedećeg, dok je još prošlog ljeta, Šarac potpisao trogodišnji ugovor sa Celjem koji počinje teći od ljeta ove godine. Ni za jednog od njih Izviđač neće dobiti odštetu (jer odlaze po isteku ugovora kao slobodni igrači, već samo novčanu naknadu za njihovo školovanje od najranijih rukometnih dana.