Home Crna kronika Akcija FUP-a u Mostaru: Prce “pao” sa heroinom spremnim za prodaju

Akcija FUP-a u Mostaru: Prce “pao” sa heroinom spremnim za prodaju

SHARE

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su na području Mostara 39-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– Policijski službenici Federalne uprave policije su u nastavku akcije koja je u proteklom periodu provođena na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u kojoj je na osnovu međunarodne potjernice pronađena i uhapšena osoba V. S. (1984), dana 4. januara 2018. godine na području grada Mostara uhapsili još jedno lice incijala D. P. (1978) – priopćeno je iz FUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o nastavku akcije u sklopu koje je uhapšena mostarska slikarica i dilerka Valentina Sulić, a uhapšen je Danijel Prce iz Mostara.

Valentina Sulić, uhapšena u akciji FUP-a početkom novembra

Kod njega je prilikom hapšenja pronađeno oko 120 grama opojne droge heroin, od koje je dio bio pripremljen za dalju distribuciju.

Prce je, nakon završene kriminalističke obrade u FUP-u, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sproveden u Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, te predat na dalje postupanje dežurnom tužiocu.