Home Crna kronika Šokantan sudar na pruzi u Njemačkoj: Državljanin BiH kupio novu Škodu Octaviju...

Šokantan sudar na pruzi u Njemačkoj: Državljanin BiH kupio novu Škodu Octaviju i podletio pod vlak

SHARE

U petak uvečer u bavarskom Thannu, nedaleko od Warngaua (Njemačka) došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško povrijeđen 30-godišnji državljanin BiH, nastanjen u Njemačkoj.

On je – upravljajući novom Škodom Octavijom, koju je preuzeo prije nekoliko dana – podletio pod putnički voz regionalne Bavarske željeznice.

Voz je saobraćao na relaciji Holzkirchen – Lenggries kada je 30-godišnji Bosanac stigao na pružni prijelaz sa svjetlosnom signalizacijom.

Nejasno je zašto je vozač Octavije ignorirao upozoravajući svjetlosni signal, a policija je priopćila da je imao i dobar vizualni pregled na dolazeći voz. Ne samo da je krenuo preko pruge nego su svjedoci izjavili da je Bosanac vozio vrlo sporo preko prijelaza.

Mašinovođa je pokušao zaustaviti voz, ali nije uspio. Voz se zabio u automobil i odbacio ga na livadu, pri čemu je blok motora nove Octavije odbačen 20 metara.

Bosanac, vozač automobila, ostao je s teškim povredama zarobljen u Škodi odakle je izbavljen specijalnim alatima i opremom. Helikopterom je prebačen na kliniku Murnau gdje su ljekari saopćili da nije životno ugrožen.

Nijedan od 108 putnika voza nije povrijeđen, a mašinovođa je pretrpio šok. Materijalna šteta procjenjuje se na 100-tinjka hiljada eura, a pri čemu 30 tisuća otpada na novu Octaviju. Na mjestu nesreće bilo je angažirano oko 80 pripadnika javnih službi.