Home Crna kronika Promet u Hercegovini: Nasred ceste širom rastvorene ljestve

Promet u Hercegovini: Nasred ceste širom rastvorene ljestve

SHARE

Poznato je da je prometna kultura u Širokom Brijegu, kao i općenito u Hercegovini, na relativno niskim razinama. Vozačima automobila najčešće je teško dati žmigavac pri izlasku iz kružnoga toka i općenito pri napuštanju određene prometnice, pri pretjecanju i slično, teško je držati razumno odstojanje, zaustaviti se na pješačkom prijelazu i tako redom.

Međutim, u ponedjeljak u sitnim noćnim satima čitateljica portala Jabuka.tvposlala nam je neobičnu fotografiju na kojoj se nasred jedne ulice u Širokom Brijegu vide rastvorene aluminijske ljestve.

Kako nam je javila naša čitateljica, oko 1.50 sati automobilom se vozila ulicom Kraljice Jelene i na vrhu “Krunine strane” naišla je na prizor koji se ne viđa često. Nasred ceste stajale su širom rastvorene aluminijske ljestve, a nikoga nije bilo u blizini.

“Čekala sam otprilike 5 minuta da se pojavi barem još jedan automobil iza mene pa da ne budem sama. Nadala sam se da će netko naići i skloniti ljestve jer mi se nije dalo kružiti sporednim cestama zbog tih ljestava”, navodi čitateljica portala Jabuka.tv.

Kako svjedoči naša čitateljica, nitko  se nije pojavio na cesti, ali nitko se nije pojavio ni da ukloni ljestve koje su stajale na putu.

“Na kraju sam izašla i samo ih malo pomaknula u stranu da bih mogla proći. Tko god ih je stavio, nije nimalo smiješan. Kada ste sami u automobilu, a usto ste i djevojka, u 2 sata u noći nije lako izaći i skloniti prepreku s ceste. Meni je hrabrost dalo to što je cesta bila osvijetljena i prolazi između kuća i zgrada”, navodi naša čitateljica dodajući da je žalosti da se ovakve stvari događaju jer – ako su šale – vrlo su neslane.