Home Šport Humanitarna rukometna utakmica za pomoć obitelji Šiljeg

Humanitarna rukometna utakmica za pomoć obitelji Šiljeg

SHARE

RK Izviđač Central Osiguranje uoči humanitarne utakmice za obitelj Šiljeg, koju će RK Izviđač Central Osiguranje odigrati u srijedu, 17. siječnja 2018. godine s početkom u 18:00 sati u Ljubuškom protiv ekipe RK PPD Zgreb iz Zagreba, organizira konferenciju za medije.

Konferencija za medije će se održat u petak, 12. siječnja 2018. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama RK Izviđač CO, koje se nalaze u sklopu Gradske sportske dvorane Ljubuški, u ulici Stjepana Radića b.b..

Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!

S teškom dijagnozom – Duchenneovom mišićnom distrofijom, bore se, nažalost, tri brata, Marko (16), Ante (15) i Karol (12), nastanjeni u selu Vašarovići u općini Ljubuški. Svjesna teške bolesti i situacije u kojoj se nalaze, njihova majka Vanja Šiljeg odlučila je iznijeti svoju tešku životnu priču.

Naime, spomenuto oboljenje najčešće pogađa mušku djecu, a odumiranje mišića u najvećem broju rezultira invalidnošću i smrću uslijed zastoja u radu srca između drugog i trećeg desetljeća života. Na ovaj scenarij Vanja ne želi ni pomišljati, stoga je snažno krenula u bitku s bolešću s kojom se suočavaju njezina djeca. Stupila je u kontakt s nekoliko roditelja čiju djecu je pogodila ista sudbina, sa željom da im pomogne pri nabavci lijeka koji će im produžiti životni vijek.

Želeći se što detaljnije informirati o ovoj bolesti, saznala je da ipak postoji lijek, iako još u eksperimentalnoj fazi. Nekoliko roditelja iz Amerike mi je dalo potvrdu kako je ovaj lijek učinkovit, osobito kod one djece koja su još pokretna.
Iako sam svjesna da moji sinovi nikada neće prohodati, uvjerena sam kako im ovaj lijek može pomoći da ojačaju srce i pluća. Jer, kad se dođe do faze korištenja respiratora, tada je za mnoge stvari već kasno. A ja samo želim da oni što zdravije i duže žive, i svim snagama borit ću se za to.

Uplate za pomoć obitelji Šiljeg možete izvršiti putem računa otvorenog kod Raiffeisen banke:
1613000077907351
S.W.I.F.T.: RZBABA2S
na ime Vanja Šiljeg.