Home Politika Srbijanska premijerka Brnabić: Ne mislim da je u Srebrenici bio genocid!

Srbijanska premijerka Brnabić: Ne mislim da je u Srebrenici bio genocid!

SHARE

Ana Brnabić, srbijanska premijerka koja iza sebe nema stranku, već potporu aktualnog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i njegove stranke u parlamentu, gostovala je u emisiji londonskog Economist radija.

Na radiju je najavljena kao državnica nove generacije i pripadnica LGBT populacije, a u intervjuu koji traje oko 26 minuta, uspjela je dati i vrlo kontroverznu izjavu – o genocidu u Srebrenici.

“Ne mislim da je bio genocid. Bio je to užasan, užasan zločin. Teško mi je govoriti o tome. Zločin zbog kojeg se osjećam loše, zbog kojeg se sramim jer je napravljen u ime Srba, zločin koji je stvorio sliku o Srbima kakva se ne treba stvarati, sliku o Srbima kao konzervativnim, homofobičnim ljudima.

A Srbi nisu takvi, Srbi su otvoreni, ljubazni, srdačni ljudi, koji ne cijene druge po tome kojeg su opredjeljenja, već da li je netko dobar ili loš čovjek. Ljudi koji na kraju dana ne sude o drugima na osnovu nacionalnosti. Osjećam se užasno zbog 90-ih i onoga što je napravljeno u ime Srba”, rekla je Brnabić.