Home Šport Pročitajte dnevnik Mirka Alilovića uoči prvenstva: Nadam se da će Ljubušaci i...

Pročitajte dnevnik Mirka Alilovića uoči prvenstva: Nadam se da će Ljubušaci i na ovom Euru doći u velikom broju

SHARE

Odbrojavanju se bliži kraj. Danas počinje rukometni Euro u Hrvatskoj, a u Splitu naša reprezentacija otvara turnir protiv Srbije (Spaladium Arena, 20.30 sati). Uzbuđenje se primiče vrhuncu, a reprezentativci su nestrpljivi da se pokažu pred splitskom publikom.

Među njima, jasno, i povratnik u reprezentaciju vratar Mirko Alilović koji samo za čitatelje Slobodne Dalmacije piše dnevnik o svojim dojmovima i zbivanjima iza kulisa. Evo njegovih razmišljanja uoči meča sa Srbijom kojim Hrvatska kreće u pohod na jedino zlato koje joj nedostaje u bogatoj kolekciji.

“Bliži se početak Eura. Još je samo jedan dan ostao do prvog dvoboja (članak je napisan 11.siječnja).

Uzbuđenje raste, a kako i ne bi kad igramo doma. Ne možemo dočekati trenutak izlaska na teren pred pune tribine. Nestrpljivi smo. Iskreno, dosta nam je više treninga, haha. Pripreme su bile uobičajene.

Trenirali smo jednom do dva puta dnevno, a bili su tu i sastanci, videoanalize suparnika… Bilo je radno, kako i treba biti u ovoj fazi pred početak velikog natjecanja. Spremni dočekujemo Euro.

U nedjelju smo dobili dan odmora, a nekad imamo i slobodno jutro. Takve prilike uglavnom iskoristimo za laganu šetnju do centra grada, do Rive. Da razbijemo monotoniju. Odemo na kavu pa se vratimo za sat vremena. Po hotelu se družimo, pričamo, opuštamo, opet pijemo kave, ali nema playstationa. Skoncentrirani smo samo na rukomet i treninge.

U sobi sam cimer s Karačićem. I prije smo znali biti skupa, a povrh svega smo odlični prijatelji. Najvažnije je da ni jedan od nas dvojice ne hrče, pa možemo normalno spavati!

Sve je vrhunski, ništa nam ne fali

Hotel u kojem smo smješteni je fenomenalan. Kroz karijeru sam prošao stvarno puno hotela i natjecanja i mogu reći da su ovdje uvjeti zaista fantastični. I ne govorim to zato što je riječ o našim ljudima. Baš sve je vrhunski u njemu. Smještaj, hrana, osoblje, svi su ljubazni i na usluzi.

Ništa nam ne fali. Moram reći i da mi igrači nismo zahtjevni, već tražimo samo da sve bude normalno. Dobili smo sve što smo htjeli, baš kao u Ivaniću u prethodnoj fazi priprema.

Karata za Euro nema odavno. Sreća pa smo taj stresni dio riješili na vrijeme. Namirili smo one koje trebamo. Sad ostaje samo privesti kraju ovo čekanje do prvog dvoboja.

Što se mene tiče, nemam nikakav posebni ritual opuštanja prije utakmica. Jedino se volim malo odmaknuti od drugih i fokusirati na susret, bez utjecaja vanjskih faktora. Što se napravi do dana utakmice, napravi se. Nema više popravka.

Danas je posljednji dan za pripremu uoči Srbije. Imat ćemo zadnji trening taktike obrane i napada. Jedva čekamo izaći na teren i napokon probiti led, da čujemo naše navijače i krenemo u lov na pobjede.

Na utakmicu sa Srbijom stiže mi najbliža obitelj. Supruga, klinci, mama i tata koji će biti tu za vrijeme cijelog Eura, zatim dvije sestre…

Već protiv Crne Gore u prijateljskoj utakmici vidjeli smo na tribinama zastavu navijača iz Ljubuškog. Poznato je da su Hercegovci veliki ljubitelji sporta, ne samo rukometa. Bili su tu u Splitu prije devet godina na Svjetskom prvenstvu i nadam se da će i na ovom Euru doći u velikom broju.