Home Crna kronika Tadam tadam: Banda Pink Panther ukrala je skupi nakit iz hotela u...

Tadam tadam: Banda Pink Panther ukrala je skupi nakit iz hotela u Parizu?

SHARE

Francuska policija je pronašla sav nakit koji je u srijedu ukraden u Parizu. Nakit vrijedan oko 4,5 milijuna eura pronađen je u torbi koju je ostavio jedan od pljačkaša.

Podsjetimo, pet muškaraca naoružanih sjekirama i oružjem ušlo je na sporedni ulaz u luksuzni hotel Ritz Carlton u središtu Pariza. Došli su do zlatarne, sjekirama razbili izloge i uzeli nakit.
Banda koja je opljačkala zlatarnu u srijedu popodne u Parizu podsjeća na zloglasnu skupinu Pink Panther.

“Sa sobom uvijek imamo štoperice jer 30-ak sekundi nakon razbijanja izloga morate pobjeći policiji. U takve pljačke ne idete ako nemate dogovorenu prodaju”, opisao je tako pljačke dragulja, nakita i satova jedan od članova bande Pink Panther.

Naime, pljačka u Parizu odrađena je tako što su trojica sjekirama razbijala izloge zlatarne, a ispred hotela su ih čekala dva kolege. Torbe s otuđenim nakitom bacili su im kroz prozore. Jedan je pobjegao na motociklu, no ispala mu je torba s nakitom i satovima, a drugi je pobjegao autom.
Tri pljačkaša s opljačkanim nakitom na izlazu iz hotela zaustavila je policija. Onesposobili su ih elektrošokerom.

“Pješak je ozlijeđen dok je jedan od razbojnika bježao na motociklu. Tad mu je ispala torba s nakitom”, kazali su iz francuske policije.

Uhićeni razbojnici su pritvoreni, a policiji su dvojica poznata od ranije po pljačkama zlatarni. Zbog toga istražuju jesu li pljačkaši povezani s bandom Pink Panther.

Odnijeli milijune

Drske ružičaste pantere u centru Londona 2003. odnijele su dijamant od 4,2 milijuna kuna i sakrile ga u kremu. Zatim su u Tokiju 2004. otuđili ogrlicu Comtesse de Vendôme vrijednu 200 milijuna kuna. Pljačkali su u Barceloni, Dubaiju… Luksuznu draguljarnicu “Harry Winston” u Parizu orobili su 2008. Iz nje su uzeli čak 600 milijuna kuna vrijedne dragulje i zlatninu. Navodno su 2016. godine opljačkali u Parizu i Kim Kardashian, kad su joj ukrali nakit vrijedan milijune dolara.

Interpol muku muči sa zloglasnom bandom. Utvrdili su da su od 1999. opljačkali više od 380 zlatarni, a procjenjuje se da je odneseni nakit vrijedan više od 334 mil.eura. Kriminalna grupa ima oko 200 članova, nema piramidalnu strukturu i šefove čijim bi zatvaranjem policija zaustavila razbojništva. Članovi rade slično, u malim grupama i bez jasnih poveznica, a uglavnom je riječ o kriminalcima iz bivše Jugoslavije.