Home Šport Ivandija: Ni PPD Zagrebu ne bi bilo lako u bh. ligi

Ivandija: Ni PPD Zagrebu ne bi bilo lako u bh. ligi

SHARE

Mandić (za sada) ostaje

Od najavljivanog odlaska Davida Mandića u PPD Zagreb za sada nema ništa, iako se ta mogućnost ne isključuje. Valja reći kako su na početku od sastava Izviđača koji je igrao prošle jeseni nedostajali Vasilije Kaluđerović, koji je na pripremama s juniorskom reprezentacijom Crne Gore, te Ante Pavlak koji se pak otisnuo u Njemačku.

– Prvi dio priprema obavit ćemo u Ljubuškom, a u njega je uključena i utakmica protiv PPD Zagreba 17. siječnja, čiji je prihod namijenjen u humanitarne svrhe. Nakon te utakmice još tri dana radit ćemo ovdje, a onda slijedi turnir u Karlovcu, otkriva trener Silvijo Ivandija plan priprema te iznosi pojedinosti:

– Uz nas, na turniru će još nastupiti domaćin Karlovac, Poreč i slovenski prvoligaš Dobova. Poslije turnira pripreme nastavljamo u Omišu, gdje ostajemo šest dana. U planu su pripremne utakmice protiv Dragovoljca iz Dugog Rata, te Kaštela. Isto tako imamo dogovorenu utakmicu protiv Splita, početkom veljače, a pred sami nastavak prvenstva protiv Kaknja.

Sve utakmice igrat ćemo na gostujućem terenu, kako bismo se što bolje pripremili za teško gostovanje protiv Bosne u Visokom”, zaključuje trener Ivandija.

Podsjećamo, Izviđač CO jesensku polusezonu završio je na drugom mjestu, s bodom zaostatka iza vodeće Vogošće PH, a dva više od trećeplasiranog Borca m:tel. Kako na polovici sezone stvari stoje, to su i jedini kandidati za naslov prvaka.

Težak put

U prvom dijelu prvenstva učinak “skauta” bio je deset pobjeda i dva poraza, ali očito je kako put do naslova prvaka neće biti nimalo lagan. Potvrđuje to i trener Ivandija koji o kvaliteti Premijer lige BiH danas i u razdoblju prije pet sezona, kada je također vodio Izviđač, kaže:

– Liga je i sada kao i prije pet sezona dobra, gostujuće utakmice zahtjevne, nema opuštanja, mogu reći kako bi i PPD Zagreb imao problema proći kroz ovu ligu – naglašava Ivandija.

Što se tiče Izviđača, očekuje kako će i sadašnja generacija igrača iznjedriti rukometnom kvalitetom. Potvrda tome je i Domagoj Alilović, koji se već ustalio u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Zanimljivo, Ivandija naglašava kako ga je iznenadila pobjeda rukometne reprezentacije BiH u Švicarskoj. Po Ivandiji, BiH sada ne bi smjela prokockati ukazanu priliku i plasirati se u drugu fazu natjecanja.

Dakle, što se tiče Davida Mandića, odlazak je još uvijek otvorena i realna opcija, a što se tiče eventualno novih rukometaša u momčadi, Ivandija kaže kako je moguć angažman jednog ili dvojice mlađih rukometaša koji će se priključiti Izviđaču. U takvoj konstelaciji snaga može se reći kako su pojačanja oporavljeni Šarac te jesenas opravljeni daroviti Rodin i Bubalo.