Home Gospodarstvo Davorin Dodig: Duga-tehna otvara novu, modernu poslovnicu u Mostaru

Davorin Dodig: Duga-tehna otvara novu, modernu poslovnicu u Mostaru

SHARE

Još jedna poslovna godina je završena, što je ujedno i prilika za razgovor sa bh. gospodarstvenicima koji stvaraju nove vrijednosti i izravno utječu na ukupno poboljšanje uvjeta života u ovoj državi.

Poslovne poteze tvrtke Duga-tehna iz Čitluka, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio direktor Davorin Dodig.

 

2017.godina je iza Vas, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

S velikim ponosom mogu reći da je tvrtka Duga – tehna kraj 2017. godine dočekala s najboljim rezultatom i napretkom u svom dosadašnjem radu. Ne samo u prošloj godini već i proteklih nekoliko godina bilježimo povećanje asortimana što prati kontinuiran rast broja krajnjih potrošača, a svakako ovaj rast nam je najveća referenca kvaliteta naših proizvoda. Zahvaljujući upornom radu i tehnološkom razvoju što je rezultiralo neupitnom kvalitetom, naši proizvodi su pronašli svoje mjesto na tržištu i naša tendencija je da tako i ostane.

Po čemu ćete je pamtiti?

2017.godinu ćemo pamtiti po mnogo lijepih stvari, ali svakako bih izdvojio dvije na koje sam posebno ponosan. Jedna je puštanje pogona nove tvornice boja i lakova koja radi s najsuvremenijom opremom i u skladu sa svim pozitivnim propisima EU. A druga je svakako 25 godina uspješnog postojanja i poslovanja naše maloprodaje u Čapljini, koje smo ove godine svečano obilježili. Ovaj jubilej meni kao direktoru posebno mnogo znači , a svim našim uposlenicima daje elan za daljnje poslovanje i razvoj tvrtke. Nadam se da će ovakvi i slični događaji i u buduće postati tradicija.

Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini

Prošla godina kao i svaka do sada je imala mnoštvo poslovnih odluka, neke sam donosio sam, a u većini sve odluke pokušavamo donijeti na razini cijele organizacije. Ono što bih izdvojio je svakako angažiranje inozemnog stručnjaka iz branše razvoja i proizvodnje boja i lakova. Znanstvenici iz inozemstva, zajedno s našim tehnolozima, studiozno rade na razvoju novih proizvoda koji će se odlikovati vrhunskom kvalitetom, uz poštivanje najnovijih standarda i usklađenost s EU normama o zaštiti zdravlja i okoliša , kao i svi naši dosadašnji proizvodi. Ova odluka svakako treba donijeti rezultate u poslovnom uspjehu u 2018 godini.

Kakvi su planovi Vaše tvrtke u ovoj godini?

Planova za 2018. ima mnogo, teško ih je sve pobrojati a potrebno je uložiti i dosta truda kako bi ih proveli u djelo i na koncu ostvarili. S ponosom mogu najaviti proizvodnju nekoliko novih proizvoda koje do sada nismo imali, a koji će samo potvrditi ozbiljnost naše tvrtke. Također ovog proljeća otvorit ćemo novu i modernu poslovnicu u Mostaru, tako da ćemo biti još bliže našim kupcima.

Što biste poželjeli sebi, ali poslovnim partnerima u 2018.?

Svojim poslovnim partnerima , a naravno i obitelji Duga – tehna, želim prvenstveno puno zdravlja u 2018. godini, a nakon toga i mnoštvo poslovnog uspjeha. Želim da se svima ispune poslovni planovi i naravno da poslovna klima omogući svima nama priliku za otvaranje novih radnih mjesta, zaključio je Dodig u razgovoru za Akta.ba.