Home Vijesti Nakon ovog podatka pripazit ćete koliko gazirane vode konzumirate

Nakon ovog podatka pripazit ćete koliko gazirane vode konzumirate

SHARE

Ključ je u umjerenosti!

Često čujete podatke o tome koliko je potrebno piti vode na dnevnoj razini i manje-više svi se slažu da je šest do osam čaša minimalna količnina koja je potrebna tijelu za normalno funkcioniranje. Naravno, dosta ljudi preferira gaziranu vodu i često je bira kao napitak za hidrataciju, a tome u prilog ide i mišljenje da će upravo gazirana voda poboljšati metabolizam i probavu.

No, učestala konzumacija možda nije najbolja ideja kako pokazuju posljednja istraživanja.

Pixabay

Palestinski istraživači sa Sveučilišta Birzeit u Ramallahu otkrili su da gazirana voda utječe na ravnotežu hormona i uzrokuje osjećaj gladi te osobito utječe na hormon grelin koji se ujedno i naziva hormonom gladi (zadužen je za povećan osjećaj gladi). Uz to, prekomjerna konzumacija gazirane vode negativno utječe i na vašu jetru koja zbog povećanog unosa CO2 pohranjuje više masnoća.

Naravno, kao i sa svim ostalim stvarima u životu, ključ je u umjerenosti tako da nemojte dopustiti da mineralna voda postane zamjena za običnu vodu koja još uvijek glasi za najzdraviju tekućinu koju možete bez ikakvog straha konzumirati.