Home Društvo Kristijan Perić – mladić čija priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Kristijan Perić – mladić čija priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

SHARE

Prije nešto više od godinu dana grčevito je se borio za život. Zahvaljujući dobrim ljudima koji su skupili novce za operacije srca koje su bile neophodne za njegov život, Kristijan Perić iz Nove Bile, dobio je priliku za novi početak, a svojim pismom poželio je zahvaliti se svima onima koji su bili uz njega kada mu je bilo najteže. Također, pismom želio je naglasiti i pozvati ponovo sve ljude da i dalje nastave biti podrška svima onima kojima je pomoć potrebna. Ovim gestom oduševio je javnost i pokazao samo mali dio svog vedrog i iznmno pozitivnog karaktera. Ovaj skromni mladić, osim što je neiskvarena i iskrena osoba zaista je istinski borac, međutim Kristijan ne smatra da se razlikuje od drugih.

„Uvjeren sam da nisam napravio ništa što ne bi bilo tko drugi. Pomoć mi je bila potrebna i nisam želio ništa više od onoga što mi je bilo neophodno kako bih preživio. Sada je na svu sreću taj teški životni period iza mene i zahvalan sam na prilici da se mogu dalje boriti kroz život. Istina, nakon operacija mi je ostao i invaliditet od 90%, ali vjerujem da Bog svakome da teret koji može nositi, pa sam uvjeren da ću i ja uspjeti nositi teret koji mi pripada“, vrlo iskreno i skromno za Vitez.info govori Kristijan Perić.

Junaku ove priče, operacije su spasile život, međutim nakon njih invalidnost mu je procijenjena na 90%, što mu ne dopušta da se izlaže većem tjelesnom naporu i samim tim mu je bilo jako teško naći posao. Ipak nakon svega, Kristijan je se odvažio i odlučio pokrenuti svoj vlastiti biznis. Istina, na samom je početku i još uvijek korača sitnim koracima.

„Dok sve više mladih ljudi prati negativni trend i napušta Bosnu i Hercegovinu, odlučio sam ostati i na sve načine pokušati osigurati egzistenciju tu. Zbog ranijih zdravstvenih problema te trenutačnog invaliditeta našao sam se u pat poziciji, naime ne mogu otići van BiH, a iskren da budem i ne želim. Nikome nije jednostavno, posebno osobama s invaliditetom, ali ja sam ipak odlučio ostati, riskirati i uz startup FPRZOI pokrenuti vlastiti posao, KP print“, ističe Kristijan.

Na pitanje zašto baš digitalni tisak Kristijan je odgovorio kako je oduvijek imao sklonosti prema grafičkom dizajnu te se na koncu odlučio na otvaranje digitalne tiskarnice, u rodnoj Novoj Biloj.

„KP print nudi grafički dizajn te digitalni tisak na sve materijale. Najveća prednost digitalnog tiska je ta što nema onečišćenja, ekološki je prihvatljiva tehnologija, a tu je još i bolja kvaliteta tiska od ostalih tiskarskih tehnika, i mnoge druge prednosti“, navodi Kristijan.

Na koncu smo zamolili da istakne usluge koje KP print ima u ponudi, jer, tko zna, možda i ovaj tekst nekoga zainteresira da se javi ovom mladom poduzeću kako bi koristili njihove usluge.

„U ponudi imamo različite promotivne proizvode te razne personalizirane poklone, dakle nudimo usluge kako poduzećima tako i svakom pojedincu. Nastojat ćemo društveno odgovorno poslovati. KP print je usko povezan sa fondom za radno osposobljavanje invalidnih osoba, tako da ću, svjestan poteškoća u kojima sam se i sam našao nakon operacije, nastojati stvoriti pretpostavke kako bih uposlio još nekoliko osoba s invaliditetom“, zaključuje za kraj ovaj sjajni mladić.