Home Šport Grude domaćin 1. međunarodnog kupa mažoretkinja ‘Alpe Dunav Adria’!

Grude domaćin 1. međunarodnog kupa mažoretkinja ‘Alpe Dunav Adria’!

SHARE

Grude će biti domaćin 1. međunarodnog kupa mažoretkinja, natjecanja pod nazivom “Alpe Dunav Adria”, doznaje portal Grude.com.

Natjecanje će okupiti brojne mažoretkinje iz Slovenije, Hrvatske, te BiH, a koje će se natjecati u šest kategorija. – U Grudama vas, 2. i 3. veljače 2018. godine očekuje puno pozitivne energije, plesa, zdravog natjecateljskog duha te ugodnog druženja i dobre zabave. Ukratko, jedno veselo i toplo ozračje. Ususret ovom lijepom, rasplesanom događaju, u ime svih Grudskih mažoretkinja, želimo vam iskrenu dobrodošlicu u Grude, dobre rezultate i puno sportske sreće – priopćila je za portal Grude.com Ivana Bošnjak, predsjednica Društva Grudske mažoretkinje.

U kategoriji seniorki, iz BiH nastupaju Uskopljanke, Tomislavgrađanke, Mostarke, zatim iz RH mažoretkinje grada Vukovara, te iz Slovenije, mažoretkinje iz kluba Rap Radeče, Trebnja i Novog Mesta. Kod juniorki tu će biti mažoretkinje Sevnice i Trebnja kada je Slovenija u pitanju, zatim Uskoplje, Tomislavgrad, Grude i Busovača kada je BiH u pitanju, te iz Hrvatske mažoretkinje gradova Ilok i Vukovar. Među kadetkinjama natječu se slovensko mažoretno društvo Šentjanž, klub Rap Radeče, mažoretkinje Tomislavgrad, Grude i Mostar, te mažoretkinje grada Vukovara.

Glavni suci su Anita Lalović, Barbara Novina, Vjekoslav Perić, Dalibor Perković i Sabina Seme. Što se službenog programa tiče, u petak 2. veljače, u 18.00 sati je prva sudačka sjednica, a zatim će uslijediti službeni treninzi, akreditiranje za natjecanje, pa slobodan program i druženje. U subotu, 3. veljače, kada je i glavni dio događaja, svečano otvaranje natjecanja uslijediti će u 14.00 sati, a natjecanje počinje od 14.30 sati do 17.00 sati. U 17.00 sati započinje show program u kojem će se predstaviti sve članice Grudskih mažoretkinja koje ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu. Svečano proglašenje najboljih je u 18.00 sati. Cijena ulaznice za ovo, već sada možemo reći, vrhunsko natjecanje koje povezuje tri države u okruženju, na sam dan natjecanja iznosit će 10.00 KM, a u pretprodaji se mogu nabaviti za 5.00 KM, preko administracije Društva Grudske mažoretkinje. Natjecanje se održava u dvorani Bili Brig u Grudama.