Home Društvo Ako ste mlađi od 24 i dobro bi vam došao džeparac od...

Ako ste mlađi od 24 i dobro bi vam došao džeparac od 15.000 kuna, HAK vam ga nudi u zamjenu za malo kreativnosti

SHARE

Hrvatski autoklub otvorio je natječaj za izradu filma i slogana na temu ‘Sigurnosni pojas u prometu’. Riječ je o natječaju organiziranom u svrhu promicanja sigurnosti u prometu i korištenja sigurnosnog pojasa, a kako se na njega mogu prijaviti samo oni do navršene 24. godine života, cilj mu je poticanje audiovizualnog stvaralaštva mladih. Osim pokazivanja kreativnosti, najbolji radovi bit će nagrađeni vrijednim novčanim nagradama, od kojih je najviša 15.000 kuna.

HAK-ov natječaj organiziran je u svrhu promicanja sigurnosti u prometu i korištenja sigurnosnog pojasa, a kao sastavni dio dva projekata: ’10 Zlatnih pravila u prometu’ koje HAK realizira u sklopu suradnje s FIA-om i ‘KLIK- sigurnosni pojas, navika odgovornog ponašanja u prometu’ koje HAK realizira u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Natječaj za film

Na natječaj za snimanje filma mogu se prijaviti mladi do navršene 24. godine. Prijavitelj može biti pojedinac ili grupa, a može prijaviti samo jedan rad. Tema filma mora biti ‘Sigurnosni pojas u prometu’, a sam film može biti bilo kojeg filmskog roda, vrste i žanra, trajanja do 2 minute.

Propisani format za dostavu filmova je Full HD (1080p), H.264, bitrate ne manji od 15 Mbps, s odgovarajućim zvukom. Prema pravilima, dovršene filmove potrebno je pohraniti u sustav Vimeo ili YouTube te ih učiniti dostupnima za gledanje i preuzimanje putem poveznice, s ili bez lozinke. Filmovi moraju biti dostupni do kraja svih natječajnih aktivnosti, zaključno s dodjelom nagrada. Ukoliko to odgovara temi i formatu, na natječaj je moguće prijaviti i rad koji je u posljednjih 12 mjeseci sudjelovao na drugim natječajima, što je bitno naznačiti na prijavnici.

One koji budu najkreativniji, čekaju i vrijedne nagrade. Nagrada za prvo mjesto iznosi 15.000 kuna, za drugo 10.000, a trećeplasirani će biti nagrađeni sa 7.000 kuna. HAK zaprima prijavnice i radove u digitalnom obliku do nedjelje 15. travnja 2018. do 23.59 sati na e-mail 10zlatnihpravila@hak.hr, a važno je naglasiti da zaposlenici i članovi njihovih obitelji u ovom natječaju ne mogu sudjelovati. Detaljnije upute za prijavu u kategoriji filma možete pročitati u dokumentu koji slijedi ili doznati na ovoj poveznici.

Natječaj za slogan

Do 15. travnja traje i natječaj za osmišljavanje slogana na temu ‘Sigurnosni pojas u prometu’.  Prijavitelji također ne smiju imati više od navršene 24. godine života.

– Na temelju odluke posebnog povjerenstva HAK će nagraditi najbolji slogan nagradom u visini 5.000 kn. Porez i prirez obračunava se i plaća iz iznosa nagrade. Nakon provedbe natječaja HAK stječe pravo korištenja nagrađenog slogana, o čemu se autor nagrađenog slogana obvezuje zaključiti poseban ugovor s HAK-om. Na natječaju ne mogu sudjelovati zaposlenici Hrvatskog autokluba te organizacija – partnera u provedbi natječaja, članovi povjerenstva kao ni članovi njihovih užih obitelji i poslovni suradnici, stoj u tekstu natječaja, o kojemu više možete doznati u dokumentu na dnu ovoga teksta.