Home Šport Danci objavili: EHF je odredio kaznu Lini Červaru!

Danci objavili: EHF je odredio kaznu Lini Červaru!

SHARE
 19. 01. 2018. U 19:11  0  229

– Ma nema tu nikakve namjere. Ja imam običaj po trenerskoj liniji hodati lijevo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe – rekao je Červar.

Danska televizija TV2 danas je objavila kako su iz EHF-a dobili potvrdu da će pokrenuti disciplinski postupak protiv hrvatskog izbornika Line Červara zbog naguravanja s bjeloruskim igračem Karvatskim u završnici utakmice kad je djelovalo kao da ga pokušava zaustaviti u tranziciji.

– Nadam se da će ga izbaciti s turnira jer je to ispravna stvar. No znam da se to najvjerojatnije neće dogoditi jer u EHF-u nema dovoljno muškaraca da izbace čovjeka koji je izbornik domaćina Europskog prvenstva – rekao je urednik TV2, Dan Philipsen.

A nekoliko sati kasnije, komentator te televizije, Lars Bruun-Mortensen,‏ na Twitteru je objavio kako je EHF kaznio Červara.

– EHF je najavio da će Červaru odrediti novčanu kaznu od tri tisuće eura. No, neće suspendirati hrvatskog izornika – napisao je Bruun-Mortensen.

Kod vodstva Hrvatske 24:23, naši protivnici imali su napad za izjednačenje. Karvatski u tim trenucima kreće prema golu Hrvatske, išao je s desne strane, uz samu aut-crtu, a Lino Červar rukama ga je pokušao zaustaviti. Srećom za nas suci to nisu vidjeli, a Bjelorusi nisu uspjeli iskoristiti taj napad.

Još iste večeri Červar je objasnio da je slučajno došlo do sudara, da nije ni vidio suparničkog igrača.

– Ma nema tu nikakve namjere. Ja imam običaj po trenerskoj liniji hodati lijevo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe – rekao je izbornik poslije utakmice.