Namex vikend

Kako točite pivo? Naginjanje čaše da bi izbjegli pjenu čini vas – nadutima

S pjenom, bez pjene, ne prehladno, u manjoj ili većoj čaši… Svatko voli pivo na određen način, a kada je o pjeni riječ onda je samo jedan isprava – ona je obavezna!

Pivski sommelier Max Bakker objasnio je za Business Insider kako naginjanje čaše i polagano ulijevanje piva znači kako CO2 iz piva nema kamo pobjeći.

To znači da ugljični dioksid ide ravno u vaš želudac ostavljajući vas napuhnutim, a stvari se pogoršavaju ako pijete pivo i pri tome grickate grickalice. Jer čim hrana dođe do želuca i “poremeti” tekućine, počinje ispuštanje CO2, a vi se osjećate još punije i neugodnije.

Prema ovom pivskom sommelieru, najbolji način serviranja piva je nagnuti čašu i uliti pivo svom snagom, pa čak i ako ostane puno pjene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)