Home Crna kronika Izjavio da nije kriv: Storniranjem računa kao djelatnik stanice za tehnički pregled...

Izjavio da nije kriv: Storniranjem računa kao djelatnik stanice za tehnički pregled u Posušju zaradio više od 70.000 KM?

SHARE

Dana 17. siječnja 2018. godine u Županijskom sudu u Širokom Brijegu održano je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženika J. Š. (36), koji se tereti da je izdavao fiskalne račune koje je nakon toga stornirao, a novac od storniranih računa zadržavao za sebe.

S obzirom na to da je optuženi izjavio da nije kriv, predmet je upućen drugom sucu istoga Suda, koji je već sutradan zakazao glavnu raspravu za dan 6. veljače 2018. godine

Optužnicom Županijskoga tužiteljstva ŽZH optuženi se tereti da je kao uposlenik poduzeća “L…” Posušje, radio u stanici za tehnički pregled vozila. Točnije, njegov posao ogledao se u naplati pruženih usluga obavljenoga tehničkoga pregleda vozila. U vremenskom periodu od 2013. do 2015. godine izdavao je fiskalne račune koje bi nakon toga stornirao, a novac od storniranih računa zadržavao za sebe. U navedenom periodu tim radnjama pribavio je sebi protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 KMizjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH od suda je zatražilo da se od optuženika oduzme imovinska korist pribavljena kaznenim djelom i da mu se izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti.

Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od najmanje tri godine zatvora, jer pribavljena imovinska korist prelazi iznos od 50.000,00 KM.

jabuka.tv