Home Šport STIPE MIOČIĆ ISPISAO POVIJEST I POKAZAO TKO JE PRAVI ŠAMPION Hrvat iz...

STIPE MIOČIĆ ISPISAO POVIJEST I POKAZAO TKO JE PRAVI ŠAMPION Hrvat iz Clevelanda treći put obranio naslov svjetskog prvaka

SHARE

Američki Hrvat je kroz svih pet rundi bio bolji borac, taktički je odradio sve što je bilo potrebno i uvjerljivo je obranio naslov. Sva tri suca dali su pobjedu našem borcu, tri puta po 50-44.

To je Stipina 18 pobjeda u karijeri i šesta u nizu. Stipe je nakon pobjeda protiv Hunta i Arlovskog trijumfom nad Fabricijom Werdumom osvojio naslov svjetskog prvaka u slobodnoj borbi. Vlasnik UFC pojasa je od svibnja 2016. godine i do sada je tri puta obranio naslov, protiv Alistaira Overeema (rujan, 2016.), Juniora dos Santosa (svibanj, 2017.), te Francisa Ngannoua.

Uoči meča kladionice nisu davale prednost američkom Hrvatu.

– Tako je bilo u gotovo svim mojim borbama, ali to mi ne smeta. Volim ušutkati ljude, oni koji se klade protiv mene izgube mnogo novca. Njima poručujem da se idući put klade na mene! – rekao je prije nekoliko Stipe.

Popularni MMA komentator je u najavi borbe istaknuo kako je “Miočić u naletu i ako zaustavi Ngannoua, onda će zacementirati svoju poziciju najopakijeg čovjeka na Zemlji.” Stipe je to i učinio! Stipe je u dvorani imao veliku podršku hrvatskih navijača.

Čitav borilački svijet slavi Miočića nakon fantastične pobjede protiv favoriziranog Ngannoua, a dobri poznavatelji prilika u svijetu slobodne borbe nisu propustili primijetiti jedan vrlo bitan detalj prilikom proglašenja pobjednika.
Naime, tradicija u UFC-u nalaže da pojas prvaku oko struka stavlja predsjednik organizacije, Dana White, ali čini se da se Stipi ova ideja baš i nije svidjela.
Nakon što je proglašen pobjednikom, okrenuo se prema predsjedniku UFC-a, uzeo mu pojas iz ruke i dao ga jednom od svojih trenera da mu ga stavi oko struka.
Ovo je bila snažna Miočićeva poruka čelnim ljudima organizacije koji ga od samih početaka ne tretiraju kako zaslužuje. Stipe je, za razliku od nekih drugih boraca, do titule morao najtežim mogućim putem i tek nakon što je uništio praktički svu konkurenciju dobio je šansu za borbu protiv Werduma u kojoj je uzeo pojas.
No, niti nakon što je postao prvak UFC se nije pretjerano trudio oko njegove promocije, a stvari su eskalirale upravo prije posljednje borbe u kojoj je organizacija gotovo pa isključivo promovirala Ngannoua trudeći se od njega napraviti novu zvijezdu zbog koje će ljudi plaćati PPV prijenose.
Stipe je, pak, imao drugačije planove i to je pokazao u oktogonu, a kad je došao trenutak da po, rekordni, treći put stavi pojas oko struka.