Home Gospodarstvo Još jedna žalba na izbor izvođača radova za Pelješki most: “Ovo će...

Još jedna žalba na izbor izvođača radova za Pelješki most: “Ovo će sigurno sve prolongirati za neko vrijeme…”

SHARE

“Treba vidjeti ima li ta kineska kompanija državne potpore. Ako ima, to je, koliko ja znam, protiv principa nuđenja i dobivanja poslova u Europskoj uniji. Svi moraju imati istu startnu poziciju, rekao je Zvonimir Sever iz Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Nakon što je jučer austrijski Strabag uložio žalbu na odluku Hrvatskih cesta po kojoj će Pelješki most graditi kineska tvrtka, zato što su, kako kažu, Kinezi ponudili iznimno niske, dampinške cijene, danas je žalbu uložio i treći ponuđač, talijansko-turski konzorcij sastavljen od tvrtki Astaldi i IC Ictas.Hrvatske ceste i Ministarstvo prometa su bez komentara.

Siniša Malus iz Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije kazao je: “To će sigurno prolongirati za neko vrijeme taj posao, možda sada dolaze u pitanje ovi rokovi o kojima smo govorili, u proljeće, znači. Pitanje je hoće li se sve stići prije ljeta odraditi, ali to i nije najvažnije. Dugo smo čekali, više od 10 godina, možemo se strpiti još nekoliko mjeseci, najvažnije je da taj posao bude najkvalitetnije moguće odrađen.”

“Treba vidjeti ima li ta kineska kompanija državne potpore. Ako ima, to je, koliko ja znam, protiv principa nuđenja i dobivanja poslova u Europskoj uniji. Svi moraju imati istu startnu poziciju, rekao je Zvonimir Sever iz Hrvatske komore inženjera građevinarstva.