Home Politika PRIZNAO ŽRTVE Trump 22. siječanj proglasio Danom svetosti ljudskog života!

PRIZNAO ŽRTVE Trump 22. siječanj proglasio Danom svetosti ljudskog života!

SHARE

Donald Trump izdao proglas za nerođene. Ovo je dan na koji će Amerikanci biti pozvani razmisliti o svetosti ljudskog života.

Sve snažniji Pro-Life pokret u Americi upozorava na bijedu zbog 45 godina legalnog pobačaja koji je samo u Americi, odnio 60 milijuna života, piše Dnevno.hr.

Predsjednik Donald Trump prvi je predsjednik koji je priznao te žrtve, žrtve pobačaja i izdao proglas koji bi trebao aktivirati ljude da stanu na kraj ozračju koji prodaje pobačaj kao izlaz. Prvi je predsjednik koji je govorom podržao tradicionalni Marš za Život putem video linka i najavio politiku u svjetlu kulture života, a ne smrti.

Dan 22. siječanj Trump je proglasio danom Nacionalne nepovredivosti ljudskih života, te je pozvao narod da se bori protiv pobačaja koji tako negativno utječe na Ameriku i na svijet.

Prilikom proglašenja Nacionalnog dana svetog ljudskog života, Trump je objavio i proglas u kojem jasno ističe da će njegova administracija u svom mandatu, obvezati zagovarati svaki dan one, koji ne mogu govoriti za sebe – nerođene. Potaknuo je Ameriku da učini isto.

‘Danas ćemo usredotočiti našu pažnju na ljubav i zaštitu svake osobe, rođene ili nerođene, bez obzira na invaliditet, spol, izgled ili nacionalnost. Velik dio svih stradanja naše nacije, ali i cijelog planeta kroz povijest, posljedica je besramnih pokušaja dehumanizacije cijelih generacija ljudi, temeljenih na tim nepromjenjivim obilježjima.

Ne možemo dopustiti da se ta sramotna povijest ponavlja u novim oblicima, te se posebno moramo posvetiti zaštiti najugroženijih među nama, kazao je Trump u proglasu, te objasnio proglašenje Nacionalnog dana nepovredivosti ljudskog života.

Razlog za ovaj dan je trenutak da promotrimo svijet kroz prizmu svetosti svakog ljudskog života. Svaki je život svet i svaka osoba ima prirođeno dostojanstvo i vrijednost, i nema klase ljudi koja bi zbog nečeg mogla biti odbačena. Poštovanje svakog ljudskog života, jedna je od vrijednosti za koje su naši osnivači borili, ona definira karakter našeg naroda.

Danas nas to pokreće da se borimo za  promicanje zdravlja trudnih majki i njihove nerođene djece. To pokreće našu zabrinutost za pojedine mame; starije i nemoćne osobe, te osobe s invaliditetom; za siročad, za djecu. To nas prisiljava dovesti pomoć onima koji se bore s mentalnom bolešću. To nam daje hrabrosti stati za slabe i nemoćne. I to raspršuje shvaćanje da  naš sustav vrijednosti ovisi o mjeri u kojoj koju smo mi planirali ili htjeli. Znanost i dalje podržava  život. Medicinska tehnologija omogućuje nam  vidjeti slike nerođene djece njihove prstiće, zijevanje, pa čak i osmijeh. Te slike nam predstavljaju nepobitan dokaz da  djeca rastu u utrobama njihovih majki – drugi, jedinstven život, koji svaki zaslužuje budućnost ispunjenu nadom.

Danas, građani širom naše velike zemlje rade na bitci za život i za nerođene, potaknuti ljubavlju podržanom od strane znanosti i filozofije. Ti milosrdni Amerikanci su volonteri koji pomažu ženama u teškim trudnoćama, olakšavaju posvojenje, nude nadu svima u potrebi pa i onima koji se oporavljaju od traume pobačaja. Među njima su i medicinski službenici koji pod cijenu svog života odbijaju sudjelovati u pobačajima. Ratnici koji dolaze u Washington DC svake godine mijenjati ljudska srca i spašavati život kroz strastvenu obranu brige za sve ljudske živote. Srećom broj pobačaja u stalnom je padu od 1980. godine i sada je povijesno niska. Iako borba za život i zaštitu svakog života još nije gotova, mi se obvezujemo zagovarati svaki dan one koji ne mogu govoriti za sebe.’, napisao je Trump, potpisao dokument te pozvao Amerikance da razmisle svaki put iznova o – životu, kroz neke smjernice.

‘Stoga ja Donald J. Trump, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, na temelju ovlaštenju koje imam po Ustavu i zakonima Sjedinjenih Američkih Država, ovime proglašavam 22 siječnja 2018., kao Nacionalni dan nepovredivosti ljudskih života.

Pozivam sve Amerikance na razmišljanje o vrijednosti našeg života; govoriti o drugima u skladu s njihovim urođenim dostojanstvom; djelovati poput kompasa za osobe s invaliditetom ili slabosti, gledati izvan vanjskih faktora koji bi nas mogli podijeliti; i  prihvatiti zajedničku humanost koja nas ujedinjuje.