Home Šport Hrvatskoj treba biti prioritet napraviti sportsku dvoranu u Mostaru iz koje će...

Hrvatskoj treba biti prioritet napraviti sportsku dvoranu u Mostaru iz koje će sutra izaći novi Karačići, Bogdanovići i Marići

SHARE
Sportaši i prijatelji sporta su razočarani gledajući velike sporstke događaje u vrhunskim sportskim arenama, a grad na Neretvi još nema sportsku dvoranu.Ovakav tekst smo pisali na današnji dan prije točno dvije godine, i itekako je aktualan i danas, bio je aktualan i prije pet, šest, deset godina, a vjerojatno će biti aktualan i za nekoliko godina.

Prije dvije godine,  kao i danas dva rukometaša iz Mostara su nastupala za rukometnu reprezentaciju Hrvatske. Naravno riječ je o Marinu Mariću i Igoru Karačiću koji su zaista ponos grada iz koga dolaze. Ako se uzme da grad gdje su učinili svoje prve sportske i rukometne korake nema dvoranu, onda se oni mogu u pravom smislu riječi svrstati u sportske fenomene.

Mostar i Hercegovina su plodno tle za vrhunske sportaše, ali već milijun puta spomenuta dvorana kočnica je njihovom razvoju. Mnogi talenti, usudili bi se reći u rangu gore nabrojanih odustali su od sporta i treniranja jer im grad ne pruža ni minimum minimuma uvjeta za bavljenje vrhunskim dvoranskim  sportom.

Ovome moramo dodati da je jedan od najboljih, ako ne i trenutno najbolji košarkaš Hrvatske Bojan Bogdanović  također bivši Plemić i igrač HKK Zrinjski. Uz njega tu je još čitava plejada odličnih košarkaša koji su ponikli u Mostaru i Zrinjskom i koji su imali zapažene uloge u vrhunskoj košarci.

Nakon ovoga ne možemo se ne upitati koliko bi danas vrhunskih sportaša iz Mostara imali da grad ima tu nesretnu dvoranu koja je postala rak rana grada koji se voli podičiti da je ekonomsko, kulturno, pa i sportsko središte jedne regije.

Vremena su prolazila, mijenjali su se sustavi, ali niti jedan nije Mostaru donio sportsku dvoranu. Polagali su se kamen temeljci, otvarali su su šampanjci, ali dvorana se nikada nije napravila i evo već tridesetak godina je u izgradnji.

Hrvatski dvoranski sport danas je daleko od vrhunskog. Izabranim selekcijama Hrvatske očigledno nedostaje vrhunskih sportaša u svim sportovima da dosegnu visine na koje su navijači navikli i koje očekuju.

Sudeći po svemu Hrvatskoj  za dobro svoga sporta preostaje konačno napraviti dvoranu u Mostaru iz koje će sutra izaći novi Karačići, Bogdanovići i Marići. Jedna sportska dvorana malo je ulaganje kada iz nje kao gotovi igrači svjetskog glasa izađu iz nje na veliku sportsku scenu.

HERCEGOVINA.info