Home Zanimljivosti Obitelj iz Slavonije priredila sve za današnji pokop pa doznala da je...

Obitelj iz Slavonije priredila sve za današnji pokop pa doznala da je baka ipak živa!

SHARE
Iskreno nam je žao zbog nastale situacije te se nadamo da će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ovog slučaja”, stoji u priopćenju Ravnateljstva KBC-a Osijek.

95-godišnja Marija Matthias iz Semeljaca pokraj Đakova je proglašena mrtvom, a ožalošćena rodbina, odmah nakon primitka tužne vijesti, počela je pripreme za pokop.

Prvo je dogovoren svećenik i termin pokopa (danas u 15 sati), potom i karmine u mjesnom domu i grobno mjesto. Sve to vrijeme, dok se pokop pripremao, starica je ležala u bolničkoj postelji osječkog KBC-a – živa.

Kako je došlo do ovakvog propusta jučer je pokušao doznati njezin unuk Josip Šogorić, čija  je supruga Mihaela opisala što se dogodilo, piše glas-slavonije.

– Baka je bila smještena u jednom domu za starije. U četvrtak joj je bilo loše pa je odvezena u osječki KBC, gdje je bila na opservaciji, s njom je bio i Josip. U bolnici mu je rečeno neka ide kući, a da će baka biti smještena na nekom od odjela. Na kraju su je smjestili na gastroodjel. Istoga tog dana poslijepodne oko 16 sati zvali su nas iz doma da je baka preminula – kazala je Mihaela.

– Gazdi doma javljeno je da je baka umrla. Normalno, mi smo se uhvatili priprema, sve je priređeno, od doma za karmine, hrane, pogrebne firme za prijevoz pokojnika, čak je iskopano i pola rake. Međutim, kad je moj suprug otišao s osobnom iskaznicom u KBC kako bi sredio papire, nazvao me je i rekao kako je baka živa – priča nam Mihaela. Dodaje i kako je riječ o najstarijoj ženi u Semeljcima, rođenoj 1923. godine.

Obavijest o smrti bake Marije obitelj je polijepila u svom selu pa je jučer žurno skidala osmrtnice.

– Možete misliti kako je bilo mom suprugu kada su mu u bolnici rekli da je baka živa. Nije mogao vjerovati pa su mu otvorili vrata sobe, gdje je baka ležala na krevetu – s nevjericom prepričava Mihaela.

O ovom slučaju tražili smo očitovanje Ravnateljstva KBC-a Osijek, koje je, kako nam je pojašnjeno u dopisu, utvrdilo da kod njih nije došlo do pogreške.

– Kao kontakt-osoba u našem sustavu naveden je unuk pacijentice te, prema protokolu KBC-a Osijek u slučaju smrti, nadležni liječnik obavještava isključivo osobu koja je navedena kao kontakt-osoba. Iskreno nam je žao zbog nastale situacije te se nadamo da će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ovog slučaja”, stoji u priopćenju Ravnateljstva KBC-a Osijek.

Josipova supruga Mihaela kaže kako je točno da je on ostavio svoj broj u bolnici, ali ne vidi razlog zbog kojeg u slučaju stvarne smrti starice o tome ne bi bio obaviješten i dom u kojemu je boravila.