Home Crna kronika IZNERVIRALA GA GUŽVA Izuo se, pregazio rijeku, prešao granicu radi šopinga...

IZNERVIRALA GA GUŽVA Izuo se, pregazio rijeku, prešao granicu radi šopinga u BiH i dobio kaznu od tri tisuće kuna

SHARE
Poljoprivrednik iz Svinice Krstinjske koja pripada općini Vojnić morat će platiti 3.000 kuna kazne i još 300 kuna troškova postupka, jer je ilegalno prešao granicu kako bi ušao u BiH i tamo obavio kupovinu

Njegova se kuća nalazi 100 metara od rijeke Gline, koja čini prirodnu granicu između dvije države, pa je izuo tenisice, pregazio je na najplićem dijelu, te se nakon obavljene kupovine vratio kući, piše KAportal.

Na nesreću ovog 40-godišnjaka u tom trenutku ga je zatekao djelatnik PGP Maljevac i odmah ga legitimirao. Utvrdio je da se radi o državljaninu RH, koji stanuje u blizini te da je doista išao samo u šoping.

Ovaj se branio kako je na obližnjem graničnom prijelazu bila velika gužva, pa je izabrao ovu jednostavniju i bržu opciju, iako je njome prekršio Zakon o nadzoru državne granice, te Zakon o schengenskim granicama.

Nije pomoglo, optužni prijedlog s Maljevca su poslali na Prekršajni sud i tamo ga kaznili po svojoj tarifi. I do sada je prekršajno kažnjavan, između ostalog, zbog istog prekršaja.