Home Crna kronika UŽASNO: “Svježa” piletina iz Lidla

UŽASNO: “Svježa” piletina iz Lidla

SHARE

Kupac je naglasio da je piletinu kupio pola sata ranije u Vukovarskom Lidlu. Dok ga je zarezivao nožeš i stiskao iz mesa je izlazila čudna siva tekućina.

Objava je u roku 24 sata podjeljena 7000 puta, a pošto je objavljena na stranici Lidl Hrvatska, očitovali su se priopćenjem:

Poštovani kupci,

Iznimno nam je žao i ispričavamo se zbog nemilog događaja vezano za kupljeno meso u našoj trgovini u Vukovaru.

Zaprimili smo očitovanje našeg dobavljača PPK karlovačka mesna industrija, a koje vam prenosimo:

„Na temelju roka upotrebe odjel osiguranje kvalitete tvrtke PPK izvršilo je kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje navedenog proizvoda. Provedena kontrola i uvid u obrasce kontrole procesa proizvodnje pokazuju da su svi ispitani i prekontrolirani parametri sukladni.

Međutim, pregledom videozapisa reklamiranog proizvoda na internetskim stranicama vidljivo je da je riječ o pojavi skrivenog apscesa. Apsces je lokalna gnojna infekcija odnosno upala, poznatija pod nazivom čir, koja predstavlja lokalno nakupljanje gnoja u novostvorenoj šupljini. Nažalost, apsces je skrivena mana koja se nalazi unutar mesa ili mišića pa ga je prilikom obveznog veterinarskog pregleda na liniji klanja teško uočiti ako je smješten duboko u mesu i ako ga se izričito ne probije nožem, a isto je i prilikom klanja, rasjecanja i pakiranja.

Molimo da primite naše žaljenje zbog nezadovoljstva kupca s kupljenim proizvodom.“

Kupljeno prije pola sata u Lidlu Vukovar…

Posted by Mario Hornjak on Samstag, 27. Januar 2018