Home Šport Novi adut za Olimpijske igre: Nikita odlučila nastupati za Hrvatsku!

Novi adut za Olimpijske igre: Nikita odlučila nastupati za Hrvatsku!

SHARE

Nikita Glasnović odlučila je rodnu Švedsku zamijeniti Hrvatskom.

Švedski taekwondo tuguje, a hrvatski ima razloga za slavlje. Razlog je Nikita Glasnović, 22-godišnjakinja rođena u Malmou koja će odsad nastupati pod hrvatskom zastavom.

Radi se o osvajačici medalja na posljednjem svjetskom i europskom prvenstvu te polufinalistici Olimpijskih igara u Riju koja će nastaviti trenirati u proslavljenom splitskom klubu Marjan.

”U situaciji kad posljednjih nekoliko godina stotine tisuća mladih ljudi iz Hrvatske bježi u druge države europske unije u potrazi za boljim uvjetima, jedna sportašica u najboljim godinama, sa samo 22 godine i potpuno afirmirana dolazi u Hrvatsku, u splitski taekwondo klub Marjan”, stoji u službenom dopisu kojim se najavljuje sutrašnja press-konferencija točno u podne.

Podsjetimo, njen otac i trener Mario požalio se nedavno na loše uvjete i slabu financijsku potporu u Švedskoj te najavio svoj povratak u Hrvatsku.

Nikita Glasnović je trenutno je trećeplasirana na olimpijskim rang listama s koje će šest najboljih koncem sljedeće godine potvrditi olimpijsku normu.

Na Europskom prvenstvu u Bakuu 2014. bila je brončana, na europskom 2016.u Montreuxu je napredovala do srebrne medalje, dok je na posljednjem Svjetskom prvenstvu 2017. U Mujuu osvojila brončano odličje. Sve to u kategoriji do 57 kilograma gdje je i najveća taekwondo zvijezda današnjice, Britanka Jade Jones koja ima dva olimpijska zlata iz Londona i Rija.

Nikita ove godine ima europsko seniorsko prvenstvo, četiri Grand Prix turnira, President cup i još nekoliko G1 i G2 turnira gdje može dodatno učvrstiti svoje treće mjesto koje bi joj jamčilo plasman u Tokio na olimpijske igre 2020.

Nikita Glasnović