Home Crna kronika Tajni život ubojice koji je bio u bijegu 23 godine: Služio vojsku...

Tajni život ubojice koji je bio u bijegu 23 godine: Služio vojsku u BiH, živio i u Hrvatskoj?

SHARE

Kod njega su pronašli lažne dokumente, a Clarke je odbio otkriti gdje je sve živio.

Justin Clarke (62) bio je bjegunac čak 23 godine, nakon što je ubio bildera Paula Milburna. Clarke je upucao Milburna dok je sjedio u njegovom automobilu. Tijekom bijega od zakona Clarke je radio na Bliskom Istoku te je služio u vojsci BiH toliko dugo da je zaslužio mirovinu, piše Mirror.

Bivši domar sada je konačno u zatvoru, osuđen na kaznu od 25 godina zatvora. Ušli su mu u trag u Berlinu 2016. godine kada su detektivi otkrili da je još uvijek u kontaktu s obitelji i prijateljima. ‘Ne znamo koliko dugo je bio u Berlinu’, rekla je inspektorica Justine Jenkins.

‘Znamo da je služio kao vojnik u BiH u svojim mlađim danima. Mislimo da je putovao kroz različite države tijekom svog bijega, a radio je i u Kataru kao radnik’, dodala je.  Prije nego je počinio ubojstvo Clarke je bio u Legiji stranaca.

Kasnije se oženio i počeo školovati za odvjetnika. Devedesetih je planirao unosan posao s lokalnim dilerom. On i suradnici su napravili devet lažnih paketa kanabisa nakon čega su kontaktirali Milburna, koji je prodavao kanabis te su dogovorili posao u vrijednosti 20 tisuća funti. Clarke je tada upucao Milburna, pobjegao i bio u bijegu do rujna 2016. Kod njega su pronašli lažne dokumente, a Clarke je odbio otkriti gdje je sve živio.

Policija je pronašla prepisku koja sugerira da je Clarke tijekom bijega živio i u Hrvatskoj, piše Mirror, a na istok je otputovao pomoću tuđe putovnice.

S obzirom da BiH nije u Europskoj uniji, nije im stigao europski uhidbeni nalog pa nisu znali da je Clarke bjegunac. Presuda mu je izrečena danas, a on je tijekom izricanja ostao u ćeliji. ‘Odlučnost da se Clarkea locira i uhiti je impresivna i vrlo smo zahvalni’, izjavila je obitelj ubijenog.