Home Crna kronika Javna je tajna da osuđenicima u zatvor dovode prostitutke!?

Javna je tajna da osuđenicima u zatvor dovode prostitutke!?

SHARE

Odgajatelji primaju želje osuđenika. Oni onda uzimaju dokaze, odnosno lažne papire da je žena, prostitutka koja dolazi zatvoreniku u posjetu, njegova supruga, ili je dovoljno da donese papir da žive u vanbračnoj zajednici.

“Ona uđe u sobu za intimne posjete, a osuđenik čak i ne mora imati novca, jer mu to ovi njegovi na slobodi sve završe”, priča to jedan od bivših zatvorskih čuvara (ime poznato redakciji), koji je mirovinu zaradio na ovom izuzetno teškom i zahtjevnom poslu, piše Dnevni avaz.

Mačiji kašalj

U javnost je prije nekoliko godina procurio jedan takav slučaj iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica. Naime, Edin A. dovodio je prostitutku, u pitanju je bila Rumunjka, da seksualno zadovoljava osuđenike.

“On je imao javnu kuću kod Viteza. To su znali svi zatvorski čuvari u Zenici, a na kraju je to došlo i do medija. Stražari su tu, opet, najmanje krivi. Stražar je samo izvršitelj naređenja starijeg, odnosno odgajatelja” – pojašnjava sugovornik Dnevnog avaza.

Kaže da javnost treba znati da je, ako je moguće da zatvorski čuvari unesu osuđeniku pištolj, kao što je to bio slučaj s Amelom Sejfovićem, koji je osam dana bio u bijegu, podvođenje prostitutki onda mačiji kašalj.

“To i osuđenici međusobno prepričavaju. Znate kako to ide. Ima ih kojima u posjete dolaze supruge, ali ima momaka koji nisu oženjeni, nemaju ni djevojku i onda je to čitava jedna sprega da se prostitutke uvedu u sobe za intimu. Ako zakaže samo jedna karika u lancu, to je problem. Mislim da se ovdje radi o javnoj tajni, samo što nitko o tome neće pričati” – dodaje on.

Osjetljiva tematika

O ovoj osjetljivoj tematici rijetko će čelnici kaznenopopravnih zavoda govoriti.

“Morate se obratiti Ministarstvu pravde Federacije BiH, da nama dozvoli da eventualno o tome damo neki komentar” – bio je jedan od odgovora tajnice direktora ovih ustanova.

Droga, oružje, noževi…

Nerijetko tijekom pretresa zatvorskih ćelija budu pronađeni i droga, oružje, čak i mobiteli.

“Sve to dolazi od korumpiranih stražara i odgajatelja” – kažu sugovornici Dnevnog avaza.