Home Crna kronika U Mostaru priveden diler sa tri suučesnice: Djevojka iz grudnjaka izvadila paketić...

U Mostaru priveden diler sa tri suučesnice: Djevojka iz grudnjaka izvadila paketić kokaina

SHARE

Lukmana Hadžihusejnovića (39) iz Konjica, starog policijskog znanca, teškog ovisnika o drogama i dilera, mostarska policija uhapsila je u četvrtak oko podne zajedno sa još tri djevojke.

Oni su uhapšeni nakon što je patrola Policijske stanice Mostar Centar u Titovoj ulici zaustavila Mercedes kojim je upravljao Hadžihusejnović, a u kojem su se nalazile tri djevojke.

Čim su ga policajci zaustavili i izvukli iz automobila, Hadžihusejnović je počeo bježati te su pozvani pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji su ga uhvatili u blizini Autobuske stanice u Mostaru.

On je za pojasom imao plinski pištolj, a u vozilu, koje je prevezeno u krug PU Mostar, nađen je alat koji je pogodan za krađe. Jedna od djevojaka N. Selimović (22) pokušala je u krugu PU Mostar odbaciti smotuljak s kokainom, koji je izvukla iz grudnjaka.

Njih dvoje, kao i A. Kadić (29) te E. Rešidović (30), koje su, uz Selimović, nastanjene na Ilidži, i jučer su kriminalistički obrađivani, a u policiji pretpostavljaju da su se zaputili u Mostar radi počinjenja nekog krivičnog djela.