Home Nekategorizirano Mario Kvesić: Bila bi mi čast odjenuti dres reprezentacije BiH!

Mario Kvesić: Bila bi mi čast odjenuti dres reprezentacije BiH!

SHARE

Druga njemačka Bundesliga bh. nogometnim zaljubljenicima najzanimljiva je bila zbog Marjana Mijajlovića koji je svojevremono istu forsirao do granica fanatizma. Opet je interesantna postala odlaskom Harisa Duljevića u Dynamo Dresden.

Osim Duljevića trenutno u “Cvajti” nastupa još jedan bh. nogometaš koji nije u žiži zanimanja, iako pruža odlične igre za Erzgebirge.

Mario Kvesić bio je standardni omladinski reprezentativac BiH, za mladu reprezentaciju odigrao je 11 utakmica i postigao dva gola, podsjeća SportSport.ba na reprezentativni učinak ovog Širokobriježanina.

Jedan od ta dva zabio je protiv Španjolske u Murciji kada je domaćin golovima Sergi Roberta (Barcelona), Saula Nigueza (Atletico Madrid) i Alvara Morate(Chelsea) pobijedio BiH 3:2. Uz Kvesića strijelac protiv španjolskih “aždaha” bio je i Srđan Grahovac…

U Erzgerbirge je stigao iz Splita…

“Ne mogu reći da sam prezadovoljan, jer je trenutno moj klub u samom dnu poretka, ali kada sve zbrojim i oduzmem, moram biti sretan što sam član druge Bundeslige. To je nekako bio normalan slijed u karijeri. Iz Širokog otišao sam u tada jako dobar Split, otamo u Erzgebirge. Čovjek uvijek može bolje, ali što se tiče mojih partija, ne mogu biti nezadovoljan”, kaže u razgovoru za SportSport.ba Mario Kvesić.

U “Cvajti” je svaka utakmica “na nož”. Koliko je zapravo jaka druga Bundesliga?

“Svjestan sam da moj klub nije toliko medijski interesantan, ali je generalno liga vrlo jaka. Dolaskom ovdje napravio sam iskorak u karijeri, jako mnogo igrački napredovao i smatram da iskustvo koje sam stekao može mi pomoći bilo gdje drugo kada bih nastavio karijeru. Liga je i kvalitetna i uzbudljiva…”, ističe ovaj nogometaš.

Imali ste ljetos nekoliko ponuda da promijenite sredinu.

“Bio sam na pragu napustiti Aue, ali se nekoliko ponuda izjalovilo. To je sve sastavni dio nogometa. Uopće mi nije žao, jer ne treba na taj način razmišljati. Svakom igraču trebalo bi najbitnije biti da bude maksimalno posvećen, da daje sve od sebe i pokaže se najkvalitetnije koliko može. A onda naravno ako skrene pozornost na sebe, logično je razmišljati o stepenici više. Ja uvijek težim ka višem, no sad sam koncentriran na svoje obaveze ovdje”, navodi Kvesić.

Zanimljivo je da Vas je prošle sezone trenirala buduća trenerska zvijezda Bundeslige, jedan iz plejade vrhunskih mladih trenera i današnji šef stručnog stožera Schalkea, Domenico Tedesco. Po čemu je zanimljiv i da li Vas je dojmio?

“On je došao prošle sezone i spasio klub ispadanja iz lige. Bili smo posljednji, no njegovim dolaskom u pet kola osvojili smo 13 bodova i završili na 14. mjestu. Zaista sam imao mnogo trenera u karijeri, ali nitko me nije impresionirao kao on. Dakle, došao je decidno nam objasnio svoju viziju i ideje i slijepo se toga držao. Toliko je bio samouvjeren da je ispravno to što je zamolio da je naprosto moralo polučiti rezultat. Sada je opravsdano trener Schalkea i trenutni rezultati momčadi pokazuju koliko je on zapravo vrhunski nogometni trener. Bila je prava poslastica raditi s njim”, priznaje Kvesić.

Kao netko tko je prošao sve selekcije BiH, vjerujemo da pratite zbivanja oko reprezentacije, stremite li ponovo obući dres BiH?

“Naravno da pratim, a to da li bih volio obući dres reprezentacije BiH uopće nije upitno. Prošao sam kroz mlađe selekcije, imam neki svoj put i ako uspijem skrenuti na sebe pozornost, tu sam. Mislim da mogu svojim kvalitetima biti od koristi”, kazao je na kraju razgovora ovaj polivalentni veznjak.

jabuka.tv