Home Crna kronika Otkriven razlog zbog čega je Dalibor zapalio trudnu suprugu, njenu majku i...

Otkriven razlog zbog čega je Dalibor zapalio trudnu suprugu, njenu majku i sebe?

SHARE

Dalibor Smijonović (33) je, kako se sumnja, izbo nožem trudnu nevjenčanu suprugu Aleksandru (30) i njenu majku Milenu Vasić, a zatim podmetnuo požar i zapalio se zajedno sa njima u njihovoj kući u Smederevu.

Požar se dogodio u sredu oko 8.30 sati u kući porodice Vasić u Gogoljevoj ulici. Prvobitno se sumnjalo da je plamen progutao sve troje, ali istragom je utvrđeno da je kćerka imala ubodne rane a majka povrede glave. Smijonović je takođe imao ubodne rane na tijelu, a sumnja se da ih je sam sebi zadao, prije nego što je zapalio kuću, piše Blic.

Po riječima komšija, kćerka je došla da prespava u roditeljskoj kući jer je ovih dana bila bolesna. Kada je njen otac rano ujutro krenuo na posao, po jednoj verziji, u kući su ostale samo majka i kćerka.

Po drugoj, i Aleksandrin muž je tu prespavao. Šta se potom desilo – niko ne zna.

Majka i kćerka izgorječe u požaru

Kada su pronađena tri tijela u početku se sumnjalo da je u požaru stradao Aleksandrin otac, odnosno Milenin suprug Žikica Vasić. Međutim, on se nekoliko sati kasnije pojavio; nesretni čovek je bio na poslu, u Željezari, kada mu je javljeno za tragediju.

– Pustite me, da vidim moju mezimicu – ridao je Žikica Vasić, dok su ga vatrogasci pridržavali da ne padne.

Komšije i prijatelji jedva su ga odvukli sa mjesta nesreće, a kako je i zašto izbio požar nije najjasnije ni njima.

– Vidio sam dim, stanujem tu dvije-tri kuće više, ali nije izgledalo kao da gori, dok nisam prišao i ugledao vatru kako suklja iz prozora. I vatrogasci su brzo stigli… Strašno, ne mogu da vjerujem – u šoku je jedan od komšija.

Jeste, bila je trudna… Majka je bila protiv tog braka, samo toliko mogu da vam kažem – u pola glasa progovara komšinica ostavljajući rečenicu nedovršenom.

– Ona je skoro otišla za njega, tog muža, ali sam čula da se nisu baš nešto dobro slagali, da je zato i došla kod roditelja.

– Oni su se bili razišli, on je imao ženu, taj Dalibor, moja snaha je bila protiv da se ona uda za njega. On je jutros došao i ko zna šta je bilo… Možda je došlo do nekog sukoba, to samo oni znaju – kroz suze kaže Jovanka Vasić, sestra Žikičina i tetka Aleksandrina.

Požar je izbio u gornjoj sobi, barem sudeći po tragovima na zidovima. Šporet na drva, kojim su se vjerovatno grejali, vatrogasci su zatekli sa otvorenim vratima rerne, a kuća nije bila zaključana.

Foto: Blic.rs

– Vatrogasci su obavešteni u 8.41, a u 8.47 sati su bili na licu mjesta i ugasili požar. Naložena je obdukcija tijela – samo kratko odgovara zamjenica Višeg javnog tužioca.

Vijest objavljena na internetu, da je u požaru u Smederevu stradalo troje, u Beču je vidjela najstarija kćerka, sestra Milenina, a mlađa, koja živi nekoliko kuća dalje u istoj ulici, saznala je za tragediju tek kada su počele da zavijaju sirene vatrogasnih kola.

Otac je juče posle nesrete kratko ispričao okupljenim novinarima da sumnja da su njegova supruga i kćerka stradale od požara, već da, kako kaže, sumnja da je njih dve usmrtio Dalibor.

– Ubio je njih dve, podmetnuo požar, pa onda ubio sebe – ispričao je otac.