Home Crna kronika Poznati restoran u BiH: Nije htio platiti račun, pa ga oborili elektrošokerom...

Poznati restoran u BiH: Nije htio platiti račun, pa ga oborili elektrošokerom i pretukli

SHARE

Đuro Kovačević (59) iz Aleksandrovca kod Laktaša, gotovo je ostao nepokretan nakon što ga je kako tvrdi, pretuklo obezbjeđenje jednog poznatog banjalučkog restorana, piše Euroblic.

Kovačević je ispričao da je prvo bio paralisan elektrošokerom, a zatim brutalno izudaran nogama, usljed čega mu je polomljena kičma.

“Sjedio sam za stolom sa jednim banjalučkim advokatom koji me zastupao u jednom postupku i sa vlasnikom tog restorana. Popili smo više pića, a zatim su me počeli provocirati i tražiti od mene da platim večeru koja je koštala oko 400 maraka. Uzvratio sam da advokat treba platiti večeru, a zatim se pozdravio sa svima i krenuo kući”, prisjetio se Kovačević kobnog dana za koji kako kaže nije ni u najcrnjim snovima slutio da bi mu se mogao dogoditi pod stare dane.

Na izlasku iz restorana kaže da je primijetio radnika obezbjeđenja iza svojih leđa koji ga je paralisao elektrošokerom.

“Od prvog udara strujom sam pao na koljena, a zatim sam još jednom osjetio udar struje u tijelo. Nakon toga me napadač udario nogom u glavu”, ispričao je Kovačević za “EuroBlic” dodavši kako je odmah izgubio svijest.

Naknadno je primijetio da su mu napadač i njegovi saučesnici iz novčanika uzeli 500 maraka, a zatim ga odvukli do auta, gdje je kako kaže, ležao pola sata.

Ali, ni tu Kovačevićevim mukama nije bio kraj.

“Nakon što su me isprebijali, rekli su da sjednem u auto i odem kući. Na putu sam ponovo izgubio svijest i to tokom vožnje i udario u drugi automobil. Sreća je pa sam vozio jako sporo”, ispričao je Kovačević.

Kovačević je zbog brutalnog napada prijavio vlasnika poznatog banjalučkog restorana, kao i banjalučkog advokata, ali je istraga protiv njih nedavno obustavljena usljed nedostatka dokaza.

„EuroBlicu“ je potvrđeno da je tužilaštvo zbog nedostatka dokaza obustavilo istragu po krivičnoj prijavi Kovačevića.

“Znam sigurno da ispred tog restorana postoji video nadzor, ali je vlasnik tvrdio da ga nema, odnosno da nema snimaka onoga šta se dogodilo. Neću prestati u svojoj borbi za pravdu i dokazivanju onoga šta mi se dogodilo, a zbog čega sam ostao gotovo nepokretan”, naveo je Kovačević.

Nakon što je isprebijan Đuro Kovačević se više mjeseci liječio u zdravstvenim ustanovama u RS, za šta je dostavio medicinsku dokumentaciju.

Kovačević je tako proveo više od dva mjeseca u Zavodu za rehabilitaciju „Miroslav Zotović“, ali posljedice napada i danas su jasno vidljive, jer se Kovačević teško kreće.