Home Vijesti VIDEO Grozna istina: Evo šta se dešava s bebom tokom abortusa

VIDEO Grozna istina: Evo šta se dešava s bebom tokom abortusa

SHARE

Doktor Entoni Levatino, ginekolog koji je radio abortuse, objasnio je javnosti, koristeći animaciju, što se, tokom abortusa dešava sa majkom i bebom. On sam izveo je 1.200 abortusa. U snimku priča o tome kako se okončava trudnoća u drugom tromjesečju. Beba je tada, u dvadesetom tjednu, veličine dlana odraslog čovjeka.

– Veći dio javnosti je neinformiran o tome što se dešava tokom abortusa – smatraju u organizaciji koja je protivnik abortusa “Live Action”.

– Oni koji lobiraju za abortus cijelu proceduru maskiraju eufemizmima. Koriste izraze kao što su produkt začeća, okončanje trudnoće i slično, prenosi Oslobodjenje portal

Nedavna anketa je otkrila da je čak 81 posto Amerikanaca za neko od ograničenja na abortus, uključujući da se procedura ograničava na trudnoće do prva tri mjeseca.

U istraživanju u kome je sudjelovalo 1.700 Amerikanaca, 66 posto njih koji sebe smatraju pristalicama izbora “za abortus” kažu da abortus treba dozvoliti u nekim slučajevima: u prvom tromjesečju, u slučajevima silovanja, incesta ili da se spase majčin život. Ili da se nikada ne dozvoli.