Home Nekategorizirano VIDEO: Smrknutog lica Vučić se naklonio ‘Pobjedničkoj vojsci jakoj’

VIDEO: Smrknutog lica Vučić se naklonio ‘Pobjedničkoj vojsci jakoj’

SHARE
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u Hrvatsku. Svečani doček mu je priredila u svome uredu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja ga je prošli mjesec pozvala u posjet.

Vučić je u zračnu luku dr.  Franjo Tuđmana sletio oko 10 sati, nakon čega je odmah krenuo prema Pantovčaku na susret s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Na Pantovčaku ga je dočekan uz pjesmu “Mi smo garda Hrvatska”,  a nakon intoniranju himni dvaju zemalja srbijanski predsjednik poklonio se Počasno-zaštitnoj bojni Hrvatske vojske.

Dvoje dužnosnika na Pantovčaku razgovaraju u četiri oka, a kasnije će im se priključiti izaslanstva u kojima je nekoliko ministara, koordinatora za otvorena pitanja kao i predstavnici manjina i udruga nestalih u ratu.

Grabar-Kitarović i Vučić razgovarat će o otkrivanju sudbine 1945 nestalih osoba, povratu kulturnog blaga opljačkanog u Hrvatskoj za vrijeme rata, suradnji u progonu osumnjičenih ratnih zločinaca, položaju manjina i neriješenoj granici, najavio je predsjedničin ured.

 

Nakon izjava za novinare najavljene za 12.30, Vučić odlazi na Markov trg na odvojene sastanke s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Plenković je prošli tjedan najavio da s Vučićem želi razgovarati o ratnoj odšteti, a Vučić mu je uoči puta odgovorio da će dobiti odgovoran i ozbiljan odgovor.

Pri dolasku na Pantovčak Vučić je bio smrknut u licu, zbunjen i bez traga uobičajene bahatosti. Možda i zbog toga što se mora nakloniti “Pobjedničkoj vojsci jakoj”.

maxportal.hr/video:hrt