Home Crna kronika Dvojica Novotravničana i Ramljak uhićeni u Zagrebu, policija u vozilu pronašla vatreno...

Dvojica Novotravničana i Ramljak uhićeni u Zagrebu, policija u vozilu pronašla vatreno oružje

SHARE

Naime, na osnovi podataka granične policije otkriveno je kako su sva trojica u Hrvatsku ušla dan prije uhićenja u srijedu, no ono što je još interesantnije, otkriveno je da su se sva trojica prijavila u jedan hostel u Dubravi i to pod lažnim imenima.

Tri muškarca s područja srednje Bosne, koji su uhićeni na području Španskog, a koji su dan ranije došli u Hrvatsku te se u jednome hostelu prijavili pod lažnim imenima, završila su u Remetincu zbog posjedovanja automatskoga pištolja Škorpion i streljiva, piše Jutarnji list.

Danijel M. (33) i Perica S. (48) s područja Novoga Travnika, te Ilija F. (28) iz Rame, uhićeni su u četvrtak oko 10 sati ujutro, a nakon što je anonimni “savjesni građanin” policiji dojavio kako su na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom u Mercedesu BiH tablica nalazi nekoliko muškaraca s pištoljima. Ubrzo su do Mercedesa došli policajci iz obližnje postaje, no našli su samo prazno vozilo te su krenuli u obilazak trga da vide jesu li vlasnici negdje u blizini.

Očevo oružje

Nakon desetak minuta vratili su se do Mercedesa, u kojem je tada sjedio Danijel M. (33). Kada su mu prišli da ga legitimiraju, vidjeli su da u džepu ima okvir s mecima za škorpion, a ubrzo su ispod sjedala pronašli i sam automatski pištolj. Danijela M. su tada vezali lisičinama, no došli su i njegovi prijatelji Perica S. i Ilija F. pa su i oni uhićeni. Kako neslužbeno doznajemo, tijekom obrade nitko od trojice muškaraca baš nije bio razgovorljiv te su na policijska pitanja odgovarali “na kapaljku”.

Najprije su vrlo neodređeno govorili o razlogu svojega dolaska u Zagreb. Danijel M. je rekao kako je došao da bi jednome rođaku pomogao oko građevinskih poslova. Za Škorpion je rekao da je njegov, no da mu je slučajno ostao u automobilu. Rekao je da je pištolj dobio od oca koji je bio u ratu u BiH i da je tamo normalno da ljudi imaju oružje.

Pretraga soba

Njegov prijatelj Perica S. rekao je, pak, kako je u Zagreb došao kako bi pravio društvo Danijelu M., te da mu je Danijel rekao da je došao pokupiti dug od jednoga čovjeka kojega nije imenovao. Ilija F. je ispričao da je u Zagreb došao prije tjedan dana kako bi počeo služiti kaznu dobrotvornoga rada na koji ga je osudio Općinski sud u Dubrovniku zbog nanošenja teške tjelesne ozljede prije par godina. Kako je policija provjerila, osim Ilije F. i spomenute presude, ostala dvojica muškaraca nisu bila osuđivana. No, dodatne provjere koje je policija provela nakon uhićenja otkrile su da priče trojice muškaraca u jednome dijelu ne stoje.

Naime, na osnovi podataka granične policije otkriveno je kako su sva trojica u Hrvatsku ušla dan prije uhićenja u srijedu, no ono što je još interesantnije, otkriveno je da su se sva trojica prijavila u jedan hostel u Dubravi i to pod lažnim imenima. Policija je pretražila i sobe u hostelu, međutim, navodno nisu ništa našli. Protiv sve trojice policija je podnijela prijavu zbog nedozvoljenoga držanja oružja, a istražni sudac zagrebačkoga Županijskoga suda odredio im je mjesec dana istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od bijega, jer imaju i hrvatsko i BiH državljanstvo.