Home Politika PUCANJE PO ŠAVOVIMA SDA se raspada, napustala ih četiri važna člana

PUCANJE PO ŠAVOVIMA SDA se raspada, napustala ih četiri važna člana

SHARE

U priopćenju piše da zenička SDA okreće novi list u svom radu i nastavit će s reformskim procesima o čemu će javnost u svakom trenutku biti obaviještena.

Na konstituirajućoj i prvoj radnoj sjednici koja je održana u ponedjeljak, 12. veljače, Općinski izvršni odbor SDA Zenica na prijedlog Komisije za vanstatutarno djelovanje isključio je iz stranke četiri člana.

Kako je priopćeno, SDA je isključila: Omera Škalju, inače zastupnika u Federalnom parlamentu, te još tri člana: Miralema Redžića, Kemala Efendića i Selmira Čolakovića.

”Razlozi za njihovo isključenje iz članstva javnosti su poznati od ranije, a mogu se u najkraćem svesti na protustatutarno djelovanje, grubo narušavanje ugleda stranke i otvoren rad za političke oponente, posebice Nezavisni blok. Komisija za vanstatutarno djelovanje je Općinskom izvršnom odboru iznijela jasne dokaze i argumente nakon kojih je Općinski izvršni odbor SDA Zenica donio jednoglasnu odluku o njihovom isključenju. Na ovaj je način, nakon Izborne skupštine održane 03. febrveljače, novoformirani Općinski izvršni odbor beskompromisno krenuo u reformu zeničke SDA, njeno čišćenje od karijerista i nesposobnih kadrova koji su u posljednje vrijeme narušavali ugled najjače političke organizacije u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je danas iz SDA Zenica.

U priopćenju piše da zenička SDA okreće novi list u svom radu i nastavit će s reformskim procesima o čemu će javnost u svakom trenutku biti obaviještena.

”Istrajat ćemo na uklanjanju onih koji SDA vide kao odskočnu dasku za ostvarenje ličnih interesa i u punom kapacitetu ćemo se posvetiti kadrovskom osvježenju, institucionalnom jačanju i promovisanju temeljnih vrijednosti na kojima je SDA nastala i opstala na političkom tlu Bosne i Hercegovine”, navode iz SDA Zenica.