Home Kultura ‘Svakodnevne’ prezentacije knjiga u Širokom Brijegu dovele do zasićenja, publika želi nove...

‘Svakodnevne’ prezentacije knjiga u Širokom Brijegu dovele do zasićenja, publika želi nove načine

SHARE

Svakodnevno predstavljanje knjiga ma koliko bilo važno za kulturu jednog naroda ili zemlje mora dovesti do zasićenja, posebno kad su u pitanju manja mjesta ili nešto lošija organizacija. Građanima nije jednostavno iz dana u dan doći na neku novu prezentaciju gdje se uz dolazak očekuje i ono ‘bio bi red da se kupi i knjiga’. Očigledno je da je ova forma (prezentacija) završila svoj red i trebalo bi pronaći nekakav drugi način kako knjige približiti čitateljima ili potencijalnim kupcima. Možda je net prezentacija i prodaja dobro rješenje. U svakom slučaju ako nemaš politiku iza sebe ili veću obitelj i rodbinu ili susjede prezentacija nema nikakvog smisla, piše ABCportal.info.

Tako se nešto upravo večeras dogodilo u Širokom Brijegu gdje je predstavljena u skoro praznoj Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu knjiga poezije ‘Moja Hercegovina’ mostarske autorice Daniele Škegro.

Promotorke knjige, koji su poeziju punu ljubavi prema svom kraju pokušali približiti publici, bile su Marija Ćeškić i spisateljica Marija Lovrić, a sami program započela je autorica koja je nazočnima otpjevala svoju pjesmu u pratnji članova KUD-a Mokro.

Nažalost, Širokobriježanke i Širokobriježani nisu prepoznali ovaj događaj a još jedna ‘otežavajuća’ okolnost je ta da je sve organizirano na dan kad su mačkare, pa je kultura ostala u drugom planu.

I na kraju svima onima koji napišu zbirku poezije, roman ili se okušaju u likovnom izražaju treba posvetiti punu pažnju i sve pohvale za takvo nešto jer to ostaje kao jedno kulturno blago i svjedočanstvo jednog vremena pa je nužno što prije osmisliti nove načine prezentacije i nove putove do čitatelja.

ABCportal.info